Firmaidrættens svar på de olympiske lege kommer til Frederikshavn i 2026

Firmaidrættens svar på de olympiske lege kommer til Frederikshavn i 2026

3. oktober 2022 - kl. 8:24 - af

Kolleger fra hele verden skal i 2026 dyste i Frederikshavn i World Company Sport Games. Efter flere års dygtigt lobbyarbejde, er det lykkedes at lande en af de helt store firmaidrætsevents til Nordjylland.

Frederikshavn Firmaidræts Klub, Firmaidræt Sæby, Frederikshavn Kommune, Arena Nord og Sport Event Denmark er i 2026 sammen med Dansk Firmaidræt vært for flere end 5.000 deltagere ved World Company Sport Games (WCSG).

Værtskabet er resultatet af et stort arbejde i kulisserne. Her har Danmark i forvejen et godt ry som arrangør af den europæiske version, ECSG, som to gange tidligere er blevet afholdt i Danmark. Senest i 2007 i Aalborg og nu trækker Nordjylland altså igen.

“Det er det omfattende og professionelle arbejde af vores dygtige samarbejdspartnere – Frederikshavns Firmaidræts Klub, Firmaidræt Sæby, Frederikshavn Kommune, Sport Event Denmark og Arena Nords fortjeneste, at vi nu kan byde velkommen til en verdensomspændende firmaidrætsevent på dansk jord. Der skal lyde en stor ros – og en stort tak for det gode samarbejde, som vi glæder os til at forsætte frem mod WCSG 2026 i Frederikshavn,” siger Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidræt og vicepræsident i EFCS.

Peder Bisgaard fortæller yderligere, at Dansk Firmaidræt glæder sig over muligheden for at give kolleger fra hele verden et indblik i, hvordan vi dyrker firmaidræt i Danmark, samt at der er et håb om opbakning fra nær og fjern. Firmaidræts-organisationerne i Norge og Sverige har allerede tilkendegivet, at de forventer stor deltagelse fra deres lande.

“Vi håber også, at mange danske arbejdspladser vil bruge hjemmebanen til at knytte stærke relationer over idrætten og på sidelinjen – med ligesindede fra hele verden,” siger Peder Bisgaard.

Citater
De mange deltagere kommer til at opleve en nordjysk fortolkning af de olympiske lege med ikke færre end 25 idrætter og en lang række sideaktiviteter i de fire dage, hvor legene afvikles.

“Det er en stor glæde og ære for os, at vi skal være værter for World Company Sport Games 2026. Vi holder meget af at have gæster, af sport og af fællesskaber, og alt det kombineres her. Vi vil gøre, hvad vi kan for, at det bliver værtskab i verdensklasse. Vi er allerede begyndt at glæde os og forberede os,” siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

“Så flot, Frederikshavn skal være vært for World Company Sport Games i 2026. Det er resultatet af en lang bud- og lobbyproces, og hvor vi løbende har kunnet demonstrere, hvordan vi i Danmark er værter for store, internationale sportsevents. Vi glæder os til i samarbejde med Frederikshavn Kommune og Dansk Firmaidræt at byde de tusindvis deltagere fra hele verden velkommen,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark – og tilføjer, at de mange udenlandske deltagere vil skabe stor omsætning til glæde for turismeerhvervet i det nordjyske.

“Mange års arbejde kulminerer i 2026, når Frederikshavn skal være værter for WCSG 2026. Vi har igennem de mange år fået opbygget stærke relationer til en lang række personer, som arbejder med Firmaidræt i hele verden – og vi ser frem til at vise de op mod 5.000 gæster, hvad Frederikshavn kommune har at byde på. Et arrangement som skal gennemføres i stærkt samarbejde mellem Dansk Firmaidræt og de lokale klubber. Det bliver også et arrangement, som vil blive meget synlig i både Skagen, Sæby og Frederikshavn,” siger Per Malmberg, adm. direktør, Arena Nord.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Firmaidrættens svar på de olympiske lege kommer til Frederikshavn i 2026' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER