Europæisk sprogdag fejret

Europæisk sprogdag fejret

28. september 2022 - kl. 10:30 - af

Eleverne på HHX og EUD/EUX Business hylder den sproglige mangfoldighed i Europa.

Mandag den 26. september er officielt Europæisk Sprogdag i EU. På denne dag hylder man Europas sproglige mangfoldighed. 200 europæiske sprog findes der og endnu flere tales af borgere, hvis familie stammer fra andre dele af verden. Sproglærer Kristine Nielsen stod for arrangementet på Handelsgymnasiet/HHX og her tog eleverne godt i mod dagens tema.

– Det er gået rigtig godt. Hos os mærker vi en stor interesse for sproget og eleverne har været nysgerrige omkring muligheder for udlandsture. På HHX er sprog vigtig, da det er en supervigtig kompetence i fx erhvervslivet. Især i Europa, hvor man ikke altid kun kan klare sig med engelsk.

I sidste uge har 2.g’erne på HHX været på studietur i Frankrig, Spanien og Tyskland. Det har man gjort gennem Erasmus+, som er EU’s sprogprogram, der støtter alle former for sprogaktiviteter. Både Camilla Dietz og Kristine Nielsen var i Alicante i Spanien, hvor de lavede forskellige kulturelle aktiviteter sammen med elever fra den lokale skole, med fokus på sprog og historie (museumsbesøg, virksomhedsbesøg, besøg på arkæologisk udgravning, etc.). I Frankrig deltog eleverne i undervisningen, og i Tyskland arbejdede de sammen om et bæredygtighedsprojekt. Eleverne fik gode muligheder for at teste deres sprog, fortæller Camilla Dietz:

– For de fleste elever, er det første gang, de er ude på egen hånd og så lærer de at bruge deres sprog i hverdagssituationer, på restauranter, i byen eller når man spørger om vej. Jeg har en pige, som var klar til at erobre verden, da hun fandt ud af, at hun selv kunne uden mor og far som ’støtteben’. Og så finder de ud af, at de faktisk er ret gode til engelsk.

Hos EUD/EUX Business, der er den merkantile grunduddannelse, holdt man også diverse arrangementer om sproget i dag. Lærer Helle Jensen stod for dagen og hun oplevede ca. 80 elever som interesserede:

– Vi har besøg af Marketing Manager Winnie Kristensen fra Proputech samt Claus Jørn fra Grænseforeningen. De var begge inde på at tysk burde være obligatorisk lige som engelsk er det. Begge mente at sprog er vigtige kompetencer, som man faktisk kan få job på. Vi skal på studietur til efteråret og det glæder vi os alle til.

Vedlagt billeder fra dagens arrangement på HHX. På hhx1 vises de kager fra de 3 lande, som blev serveret for eleverne. På hhx2 viser eleverne billeder fra deres studieture til 1. g’erne. På hhx3 står fra venstre sproglærerne Kristine Nielsen og Camilla Dietz.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Europæisk sprogdag fejret' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER