Dialogmøde: 70 borgere giver politikere indsigt i deres mening

Dialogmøde: 70 borgere giver politikere indsigt i deres mening

18. august 2022 - kl. 5:41 - af

70 borgere og 25 repræsentanter fra de forskellige råd og nævn sad tirsdag aften til bords med byrådspolitikere til et dialogmøde. Her kunne borgerne tale direkte med byrådsmedlemmerne om, hvad der er de vigtigste emner at handle på ifølge borgerne selv.

Det kom der flere idéer ud af. Nogle af de væsentligste emner, som blev nævnt ved bordene, var blandt andet et ønske om at øge trafiksikkerheden omkring skolerne, fremhæve de mange aktiviteter for ældre og synliggøre kommunens uddannelser mere, for eksempel SOSU-uddannelsen.

En af deltagerne var Jytte Astrup, 73, som er tidligere sygeplejerske. Hun syntes, det var fantastisk at få en invitation til dialogmødet.

– Det er en god chance for at fortælle, hvad der optager en. Man kan være optaget af tusind ting, men lige nu interesserer jeg mig for bosætning og lokalplaner. Men det er dejligt at fortælle om de idéer, som blomstrer, og som rører sig ude i den virkelige verden, siger Jytte Astrup.

Vi skal tættere på borgerne og arbejde med deres idéer fremadrettet

– I byrådet har vi et ønske om at komme tættere på borgerne. I dag har vi måske fået nogle i dialog, som ikke nødvendigvis ellers deltager i borgermøder. Vi ønskede en god dialog med borgerne, og det har vi fået, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Som afslutning på dialogmødet blev der lavet en fælles opsamling på de væsentligste idéer, og dem vil byrådet arbejde videre med.

– De byrådsmedlemmer, som var bordformænd, er ansvarlige for at bringe idéerne med i det politiske arbejde. Det er ikke sådan, at vi kan love, at vi fra i morgen køber et nyt kunstværk til gågaden, som var et af forslagene. Men vi har fået en masse inspiration, og det er vi rigtig glade for, siger Birgit S. Hansen.

Birgit S. Hansen tilføjer, at byrådet måske vil lave et dialogmøde igen med fokus på bestemte emner, for eksempel unge, landbrug eller ældreområdet.

Deltagerne har selv valgt samtaleemnerne

Kommunen havde inden dialogmødet sendt 1500 invitationer ud til tilfældigt udvalgte borgere og repræsentanter fra råd og nævn. Pladserne blev tildelt efter først-til-mølle-princippet.

De tilmeldte skulle inden mødet skrive 1-4 emner, som de gerne ville drøfte med byrådsmedlemmerne. På mødet blev deltagerne placeret ved flere små borde, og hvert bord blev tildelt et byrådsmedlem som vært for dialogen, hvor de ønskede emner blev diskuteret.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dialogmøde: 70 borgere giver politikere indsigt i deres mening' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER