Danmarks nordligste kommuner ønsker udbygning af el-transmissionsnettet

Danmarks nordligste kommuner ønsker udbygning af el-transmissionsnettet

15. august 2022 - kl. 5:28 - af

Borgmestrene fra Hjørring og Frederikshavn Kommuner har på et møde med Energinet drøftet det udtalte behov for en udbygning af el-transmissionsnettet i Vendsyssel.

Danmarks nordligste kommuner oplever et stigende behov for udbygning af el-transmissionsnettet, så virksomhedernes mulighed for vækst og udvikling i den grønne omstilling kan skabe arbejdspladser. Frederikshavn og Hjørring Kommuner ønsker aktivt at skubbe på udbygningen i Vendsyssel, og de to kommuners borgmester har afholdt møde med Energinets ledelse og drøftet de konkrete behov.

– Hjørring og Frederikshavn Kommuner har begge store erhvervshavne, hvor færgedrift, fiskerierhvervet og krydstogtturisme har uvurderlig betydning. Efterspørgslen på elektrificering og landstrøm kalder på en udbygning, hvis den grønne omstilling skal blive til mere end ord. Vi har pladsen og muligheden for opsætning af store elementer, men strømmen skal kunne bruges nationalt, udtaler Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

De to borgmestre har aftalt et opfølgningsmøde med Energinet, hvor parterne vil gennemgå potentielle og konkrete projekter, så virksomhedernes behov for el i fremtiden kan blive understøttet.

– Vi kæmper skulder ved skulder i Nordjylland og Vendsyssel for, at vi kan bidrage aktivt til den grønne omstilling med opsætning af vindmøller og solceller, men vi er alle afhængige af et EL-net, der kan fordele energien til hele Danmark. Vi ønsker samtidig at understøtte regionen med nye virksomheder og arbejdspladser gennem den grønne omstilling, slutter Søren Smalbro, borgmester i Hjørring Kommune.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks nordligste kommuner ønsker udbygning af el-transmissionsnettet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER