Politikerne drøfter det fremtidige behov for plejeboliger

Politikerne drøfter det fremtidige behov for plejeboliger

7. august 2022 - kl. 6:32 - af

Det fremtidige behov for plejeboliger i Frederikshavn Kommune blev drøftet på temamøde i Byrådet den 27. april i år. Nu er sagen til fortsat behandling i det politiske forum, når Social- og Sundhedsudvalget har sagen på dagsordenen for udvalgets møde den 8. august.

Nogle af de væsentlige elementer fra temadrøftelserne var:

  • Vi bliver flere ældre. Derfor skal vi være opmærksomme på, at antallet af plejeboliger passer til behovet
  • Efterspørgsel efter plejeboliger forventes at være størst i Sæby og Frederikshavn by
  • For gruppen over 90 år vil stigningen i antal borgere være højest fra 2031-2041
  • Antal personer på ventelisten til plejeboliger er faldet i 2022
  • Venteliste-garantien overholdes
  • Der er overkapacitet af ældreboliger / tryghedsboliger, hvor nogle kan bringes i spil som plejeboliger
  • Der kan blive behov for særlige pladser
  • Der er mange ubekendte

Med den viden og de data, der foreligger på nuværende tidspunkt, vurderes det, at der fra nu af og frem mod 2031 ikke at være behov for almindelige plejeboligpladser. Sagen sendes til orientering i Ældreråd og Handicapråd.

Kommunens Center for Social- og Sundhedsområdet indstiller forud for mødet, at der pt. ikke aktivt arbejdes videre med udbygning af almindelige plejeboligpladser, og at den kommunale administration arbejder videre med etablering af særlige pladser i samarbejde med relevante aktører.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politikerne drøfter det fremtidige behov for plejeboliger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER