Børn har udstillet værker fra Sæby Kirke

Børn har udstillet værker fra Sæby Kirke

7. juli 2022 - kl. 10:48 - af

I Sæby kirke findes en børneklub, der hedder Kunst i kirken. I forbindelse med fejringen af udvidelsen af Sæby havn har børnene i Kunst i Kirken lavet et fællesbillede, der er udstillet på Sæby havn hen over sommeren.

Billedet er inspireret af de skibe, der er ridset ind i munkestolene i koret i Sæby kirke. Skibene i munkstolene er ridset af drenge fra latinskolen fra år 1550-1739. Der er 52 modeller af skibstyper fra den tid.

Dengang ridsede drengen skibe og navne i munkestolenes hårde træ. I dag har børnene fra Kunst i kirken, ladet sig inspirere af skibene fra munkestolene og ridset skibe og eget navn ind i en plexiglasplade.

Plexiglas kan tåle vind og vejr, og er derfor velegnet til at blive udstillet på havnen. Inden indramningen er plexiglaspladerne blevet brugt som trykplade, og på den måde er skibene blevet overført til papir. Udstillingen her i kirken er derfor grafiske aftryk af de billeder, der nu hænger, som et fællesbillede på havnen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børn har udstillet værker fra Sæby Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER