Algade bliver til sommergade

Algade bliver til sommergade

1. juli 2022 - kl. 10:08 - af

Havn og bymidte skal bindes sammen i Sæby – og derfor bliver Algade i skolernes sommerferie lukket for indkørsel via Søndergade. Det er resultatet af et samarbejde mellem Sæby Erhvervsforening, Sæby Handelsstandsforening, Destination Nord og Frederikshavn Kommune.

Marehalmen svajer i sommerbrisen i de nye plantekasser, der netop blevet opsat langs Algade i Sæby. Plantekasserne skal understrege at ikke alt er, som det plejer i den charmende gade. For i skolernes ferie er Algade blevet en ”sommergade” – en gade med færre bilister, der skaber de perfekte forhold for gående og cyklister.

Med Algade som ”sommergade” er der blevet lukket for indkørsel via Søndergade. Bilkørsel vil dog stadig være muligt i gaden, men håbet er, at gennemkørende biltrafik uden ærinde eller til havnen flyttes væk, så gaden bliver så bilfri, som muligt. Tankerne bag sommergaden og praktisk info om projektet blev fremlagt på et borgermøde i Sæby Spektrum den 10. maj i år.

Kvarteret omkring Algade stammer helt tilbage fra 1500-tallet. Gaden er byens ældste og også Sæbys gamle hovedgade. Den bugter sig i takt med åens slyngninger og rummer bygninger, som gennem historien har huset alt fra hospital og fattighus til rådhus.

”Med de færre biler vil Algade få et udtryk lidt, som en ”stille gade”. Det håber vi, vil være med til at gøre turister opmærksomme på, at afstand mellem havn og by kan gøres på gåben. Mange turister kører ned til havnen, men kommer ikke længere. Vi håber, at mange flere nu vil opdage det gamle bykvarters skævhed, charme, de mange detailbutikker og kunsthåndværkere, man finder i Algade og bymidten,” siger Kim Müller, som er bestyrelsesformand for Sæby Erhvervsforening.

Skal skabe liv og handel i Sæby

Frivillighed og foreningsliv er kendetegnende for livet i Sæby. Og det er blandt andet netop frivillige kræfter i Sæby Erhvervsforening og Sæby Handelsstandsforening, der har gjort projektet Sommergade til virkelighed. Destination Nord og Frederikshavn Kommune har deltaget på lige fod med de to foreninger.

”Vi er fire aktører, der arbejder sammen om det her projekt med byudvikling for øje. Vi vil skabe liv og handel i Sæby. Det er unikt for Sæby, at erhvervslivet, handlen, turismeaktøren og kommunen går sammen om byudviklingen. Vi ved, at det er noget, andre byer kigger til og lader sig inspirere af,” siger Kim Müller.

At netop Frederikshavn Kommunen har været fast deltager på projektgruppens møder fra dag ét, skaber ifølge arbejdsgruppen den bedste grobund for byudviklingsprojekter, som sommergaden i Algade. For alle aktørerne er lydhøre overfor hinandens ideer, og sammen finder de ud af, hvad der reelt kan lade sig gøre indenfor rammer af lokalplaner mv.

Det er Frederikshavn Kommune, der har opstillet de nye plantekasser, som er lavet af Tranåsskolen i Sæby. Plantekasserne vil skabe stemning i Algade til og med uge 31. Herefter vil indkørslen til Algade via Søndergade igen blive åben for biler.

5 kommentarer til “Algade bliver til sommergade” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Algade bliver til sommergade”

 • der står da ingen steder, at man ikke må køre ind. der er blot en blomsterkasse.
  den kan man da køre uden om.

 • Kenneth Kjærgaard

  Ole Larsen. Der sikkert en god grund til at man kan komme forbi blomsterkasserne. Fx. udrykningskøretøjer, renovationsbiler skal jo stadig kunne komme ind og ud af området.

 • ja, du har ret. men når der intet står om, at det er forbudt, så er det lovligt. vh.

 • kenneth kjærgaard.
  hvis der intet står om, at det er forbudt, så er det lovligt at køre ind.
  hvad har udrykningskøretøjer og renovationsbiler for øvrigt med hinanden at gøre? udrykningskøretøjer må i særlig tilfælde overtræde færdselsreglerne, det må en renovationsbil ikke.

 • Ole Larsen
  Når man kører i Søndergade, så møder man henholdsvis et højre og venstre sving forbudt skilt, alt efter hvilken retning man kommer fra. Og så er det vel ikke lovligt at dreje ned af Algade.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Algade bliver til sommergade' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER