Venstre inviterer til fyraftensmøde

Fotograf: Steen Brogard

Venstre inviterer til fyraftensmøde

19. maj 2022 - kl. 13:13 - af

VENSTRE i Frederikshavn Kommune inviterer til fyraftensmøde på Orskov Yard på mandag med deltagelse af Venstres forsvarsordfører Lars Chr. Lilleholt.

Orskov Yard A/S er et fyrtårn, som vi kan være stolte af i vores kommune. Vi glæder os over at kunne besøge virksomheden og få et indblik i virksomhedens udfordringer og muligheder. Orskov Yard A/S spiller ikke bare en stor rolle for ansatte og underleverandører, men har i det hele taget en meget stor betydning for vores lokalsamfund og historie. Udover at være en katalysator i lokalsamfundet, så er det også en virksomhed som kæres om fremtiden og tager aktivt ansvar til den grønne omstilling udtaler Venstres folketingskandidat og gruppeformand Mette Hardam.

Venstres forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt stiller op til debat og vil fortælle hvorfor han stemmer JA til at afskaffe forsvarsforbeholdet til folkeafstemningen d. 1. juni 2022.

Arrangementet er for alle.

Af hensyn til arrangementets afvikling vil vi gerne bede om en tilmelding (med antal) til: lars@mellemkjaer.dk senest mandag 23/5 kl. 10.

Arrangementet afholdes:
Orskov Yard A/S
Kantinen · afdeling Nord
Østre Kaj 3
9900 Frederikshavn

 

Lars Chr. Lilleholt skriver på sin Facebookside:
Jeg er mange gange blevet mødt med påstanden: ”I udnytter den tragiske situationen i Ukraine til at få afskaffet forsvarsforbeholdet”

Intet kunne være længere væk fra sandheden, for Venstre har over de sidste mange år været tydelige omkring vores holdning til forsvarsforbeholdet; Vi ønsker det afskaffet. Det gjorde Venstres formand ligeledes klar sidste år i august i forbindelse med, at Taliban igen overtog styret i Afghanistan. Allerede her slog vi et slag for at få gennemført en folkeafstemning om forsvarsforbeholdet.

Krigen i Ukraine er uden tvivl en katalysator for, at vi nu får denne folkeafstemning. For først nu har partier som Socialdemokratiet fået øjnene op for nødvendigheden af at fjerne Forsvarsforbeholdet.

Men her må jeg altså understrege, at når der udbryder krig i Europa og vores verdens opfattelse bliver fundamentalt ændret, så ”udnytter” man ikke en tragisk situation, man ser derimod de barske realiteter i øjnene. Europa skal løse flere forsvarsopgaver selv, og her skal Danmark naturligvis tage vores del af ansvaret – særligt når Europas grænser er truet fra øst.

Desuden finder jeg påstanden ufattelig tragikomisk – for noget af det første Ukraine gjorde, da de blev invaderet af Rusland, var netop at søge om optagelse i EU, og dermed også blive en del af det fælles Europæiske forsvarssamarbejde.

Lad os nu være solidariske med resten af EU og få afskaffet forsvarsforbeholdet. Stem JA d. 1 juni.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre inviterer til fyraftensmøde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER