Disco-musik og forrygende dans i årets store forestilling på DG

Disco-musik og forrygende dans i årets store forestilling på DG

18. maj 2022 - kl. 8:05 - af

Årets store forestilling på Dronninglund Gymnasium fik en turbulent opstart. Efter flere øve-weekender i november, lukkede corona det hele ned – og alt hang i en tynd tråd – men den holdt og fra april kom forestillingen igen op i fuld turbo og efter nogle intense øve-weekender kunne DG onsdag og torsdag slå dørene op for en flot forestilling for ca. 500 betalende gæster – en forestilling, hvor dans, musik og skuespil gik op i en højere enhed.

Forestillingerne på DG har tidligere kastet sig ud i store kulisser, ridderborge, byer og tårne, men denne gang var udstyret en over fem meter høj disco-støvle og en kæmpe disco-kugle i loftet – og så var det op til musikerne, sangerne, koret og danserne at skabe disco-stemningen –dengang i slut 70’erne, hvor der var liv og glade dage.

Og ingen tvivl om, at rigtig mange blandt publikum af den ældre generation sad med en vis nostalgisk følelse: dengang… i forhold til i dag. Og det var netop den følelse, der havde bragt stykkets hovedperson ud i en mindre depression – nutiden var ikke andet end sorte skyer – for slet ikke at tale om ungdommen? Hvor var deres kampgejst for en bedre verden? Og det var i disse tilbageblik, at musik, sang og dans skabte en forrygende disco-stemning.

Stykkets hovedperson kom ud af sin nedtrykte sindsstemning, skyerne forsvandt og solen skinnede igen ikke mindst fordi hun gennem en insisterende og til tider irriterende nabo fik øjnene op for naturen – og i stykket, havens blomster.

  • Det er et kæmpe arbejder for eleverne at få en forestilling med dans, musik, sang og skuespil til at gå op i en højere enhed – for slet ikke at tale om alle dem bag scenen, der er i sving. Men det er også en kæmpe oplevelse for eleverne, at komme så langt – at opleve glæden, når det hele kører, fortæller Gitte Snebang, der sammen med Søren Lykkegaard og Ole bjørn har været de drivende lærerkræfter.
  • Men lige så vigtigt som selve forestillingen er det fællesskab, der opstår blandt eleverne – og at eleverne på mange planer udfordrer sig selv og finder ud af, at de kan meget mere end de regnede med. Og den selvtillid sammenholdt med det fællesskab, de kommer ind i, har også en afsmittende effekt på deres almindelig skolegang, fortsætter Gitte Snebang.

Efter forestillingen torsdag aften blev scenen ryddet og projektørerne slukket og så var der dækket op til en festmiddag, der først sluttede meget sent. Et fint punktum på en fantastisk forestilling.

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Disco-musik og forrygende dans i årets store forestilling på DG' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER