Budget i en forandret verden

Budget i en forandret verden

18. maj 2022 - kl. 7:52 - af

Dette indlæg er skrevet af den socialdemokratiske byrådsgruppe, Frederikshavn Kommune.

Verdensbilledet som vi synes at kende det, har ændret sig drastisk gennem det sidste år. Krigen i Ukraine berører os alle og har været medvirkende til at vi hurtigere må finde løsninger på, hvordan vi eks. laver alternative energiformer i en hast. Vores private husholdningsbudget er under voldsomt pres. Alt er blevet dyrere, og vi må i vores husholdninger prioritere for at kunne betale mad, el og benzin.

Dette pres og behov for prioriteringer finder også sted i den kommunale økonomi. Dette gælder ikke bare i Frederikshavn men alle landets kommuner. Vi har i Socialdemokratiet i Frederikshavn Kommune arbejdet hårdt for at vende den økonomiske katastrofale situation vores kommune stod overfor for 8 år siden. Det betyder, at vi nu har en kommune med en stabil økonomi og i balance. Men med nutiden og de udfordringer kræver sikker hånd og økonomiske prioriteringer. Frederikshavn Kommunes Byråd skal om kort tid i gang med at lave budget for 2023. Administrationen har udarbejdet første oplæg som hen over sommeren og efteråret vil undergå en politisk behandling og mange drøftelser. Det vil ske i fagudvalg, partipolitiske grupper, medarbejder råd og udvalg, samt ikke mindst os borgere imellem. Der hersker ingen tvivl om det bliver en svær opgave at få enderne til at nå sammen. Nødvendighedens love betyder der skal træffes svære beslutninger og en gennemgribende prioritering er ikke til at komme uden om.

I den socialdemokratiske byrådsgruppe vil vi, vurdere og prioritere, så vores solidariske socialdemokratiske kerneværdier skal være så intakte som muligt.  Vi ved, at der skal træffes hårde beslutninger, men vi ved også, at en forudsætning for den fremtidige fortsatte udvikling af vores kommune kræver, at der er absolut styr på kommunens økonomi.

Verden er forandret men den fortsatte sikre socialdemokratiske arbejdsindsats i Frederikshavn Kommune er uforandret.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Budget i en forandret verden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER