Brug 2 sekunder mere i trafikken

Foto: Rådet for Sikker Trafik.

Brug 2 sekunder mere i trafikken

11. maj 2022 - kl. 12:19 - af

Hvis cyklister og bilister brugte et øjeblik mere på at kigge sig for i kryds, kunne mange alvorlige cyklistulykker undgås. Derfor går Rådet for Sikker Trafik og 56 af landets kommuner sammen i en fælles indsats.

Når man som cyklist nærmer sig et kryds, er det en god ide at være ekstra opmærksom. Det er nemlig her, der er størst risiko for at komme alvorligt til skade, og faktisk er det to ud af tre ulykker, hvor en cyklist kommer alvorligt til skade, som sker i kryds.

I kampagnen ’Brug 2 sekunder mere’ sætter Rådet for Sikker Trafik og 56 af landets kommuner fokus på netop krydssituationen, hvor plakater langs vejene og grafikker på asfalten opfordres til, at man kigger sig bedre for.

Sommermånederne er højsæson for ulykkerne
Selvom ulykkerne i kryds sker året rundt, er der alligevel en tendens til, at krydsulykkerne topper på hver side af sommerferien, altså i maj og juni samt i august og september. De fleste ulykker sker på hverdage i myldretiden om morgenen og om eftermiddagen.

Derfor er sommermånederne et oplagt tidspunkt at minde cyklister og bilister om, at de skal orientere sig et øjeblik mere og være ekstra opmærksomme på hinanden. Et øjeblik mere til at kigge sig for kan nemlig gøre en stor forskel.

“Alt for mange alvorlige cyklistulykker sker i kryds, og det kan have store konsekvenser. Det er særligt tragisk, fordi de fleste af ulykkerne kunne have været undgået, hvis blot bilisten og cyklisten havde orienteret sig bedre. Ingen ønsker, at ulykken sker, så derfor opfordrer vi til, at man bruger to sekunder mere på at kigge sig for i kryds”, siger Mathias Hjorth Frederiksen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Kampagnen ‘Brug 2 sekunder mere’ kører fra den 16. maj – 05. juni 2022.

Fakta om cyklistulykker i perioden 2016-2020
I perioden 2016-2020 blev 82 cyklister dræbt og 1.821 kom alvorligt til skade i krydsulykker, hvilket svarer til, at to ud af tre alvorlige cyklistulykker sker i kryds. Ser man på samtlige cyklistulykker i perioden, blev 145 cyklister dræbt og 2.649 kom alvorligt til skade.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Brug 2 sekunder mere i trafikken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER