Ridderkorset tildeles borgmester Birgit S. Hansen

Ridderkorset tildeles borgmester Birgit S. Hansen

4. maj 2022 - kl. 11:01 - af

Den kongelige belønningsmedalje er tildelt borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen.

– Jeg er stolt og glad. Jeg ser det, som en anerkendelse af en indsats for kommune-Danmark, siger Birgit S. Hansen.

Borgmesteren har været aktiv i kommunalpolitik i over 20 år.

Birgit S. Hansen får Ridderkorset overrakt i midten af næste måned.

– Jeg siger med det samme: Modtager socialdemokrater ordner? Jeg gør. Jeg er stolt over og glad for denne anerkendelse, pointerer borgmesteren.

Indenrigs- og Boligministeriet behandler primært anmodninger om Dannebrogordenens Ridderkors (og højere grader) til borgmestre og kommunalbestyrelsesmedlemmer, regionsrådsformænd og regionsrådsmedlemmer, direktører og forvaltningsdirektører i kommuner og regioner samt i Indenrigs- og Boligministeriets departement og underliggende styrelser.

Dannebrogordenen er en dansk ridderorden indstiftet af Christian 5. i 1671 og senere forandret og udvidet.

Ordenens formelle grundlag er Frederik 6.s åbne brev fra 1808 suppleret med senere reskripter. Enkelte bestemmelser i ordenens statutter fra 1693 er endnu gældende. Den regerende monark er ordensherre, og udnævnelser sker almindeligvis på grundlag af indstillinger, der har passeret et ministerium. Siden 1951 har kvinder kunnet optages i ordenen.

Dannebrogordenen uddeles af regenten uden en ministers underskrift. Alle ordenstegn skal leveres tilbage, når bæreren dør.

En kommentar til “Ridderkorset tildeles borgmester Birgit S. Hansen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Ridderkorset tildeles borgmester Birgit S. Hansen”

  • Hanne Salling

    Birgit S. Hansens indsats som borgmester i Frederikshavn Kommune er ubeskrivelig flot og målrettet. Hun formår at samle tropperne og skabe ro og tryghed for den enkelte borger. Hun kæmper ufortrødent og når sine mål både LOKALT OG PÅ LANDDSPLAN I fællesskabets ånd. Birgit stiller gerne op ved utallige begivenheder og hendes taler er altid velforberedte og naturlige og kommer lige fra hjertet af hver gang. BIRGIT S HANSENS TILDELING AF
    ET RIDDERKORS ER SÅ
    VELFORTJENT. Derfor skal der lyde
    ET HJERTELIGT TILLYKKE og LYKKE TIL FREMOVER.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ridderkorset tildeles borgmester Birgit S. Hansen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER