Afgørelse om skovbyggelinjen ved boligområde ved Langtvedvej

Afgørelse om skovbyggelinjen ved boligområde ved Langtvedvej

6. januar 2022 - kl. 6:59 - af

Miljøstyrelsen har umiddelbart før jul truffet afgørelse om at reducere skovbyggelinjen jf. naturbeskyttelseslovens § 69 inden for et lokalplanområde, der vedrører et boligområde ved Langtvedvej i Sæby. Lokalplanen blev endelig vedtaget i efteråret 2021.

Frederikshavn Kommune offentliggør nu Miljøstyrelsens afgørelse i henhold til bekendtgørelse om bygge- og beskyttelseslinjer. Afgørelsen kan ikke påklages til miljøministeren eller til anden administrativ myndighed.

I det lidt snørklede beslutningssprog hedder det, at ”Miljøstyrelsen har lagt vægt på, at styrelsen ikke har grundlag for at tilsidesætte kommunens vurdering af, at den ansøgte reduktion af bygge- og beskyttelseslinjen ikke vil beskadige eller ødelægge yngle- eller rastområder i det naturlige udbredelsesområde for de dyrearter, der er optaget i habitatdirektivet samt kommunens vurdering af, at der ikke sker en væsentlig påvirkning af udpegningsgrundlaget for et Natura 2000-område.”

Miljøstyrelsen har endvidere lagt vægt på, at den ansøgte reduktion vil medføre en administrativ forenkling af kommunens sagsbehandling, samt at reduktionen ikke vurderes at være i strid med de hensyn, som naturbeskyttelsesloven tilsigter at varetage.

Miljøstyrelsen lægger vægt på, at kommunen vurderer, at den nye bebyggelse inden for lokalplanområdet ikke vil forhindre indsynet til skoven, samt at skovens værdi som landskabselement vil være opretholdt ved en afstand på ca. 150 m samt afgræsningen af lokalplanområdet ved Langtvedvej.

På den baggrund reducerer Miljøstyrelsen skovbyggelinjen som ansøgt af Frederikshavn Kommune.

Miljøstyrelsen tilføjer, at man med denne afgørelse alene har taget stilling til ansøgningen om reduktion af skovbyggelinjen i henhold til naturbeskyttelseslovens § 69, stk. 1. Styrelsen har således ikke taget stilling til andre tilladelser, der måtte være nødvendige efter andre bestemmelser eller anden lovgivning.

Link, hvor hele afgørelsen kan læses. Her er ligeledes afbildning af kort og området:

https://frederikshavn.dk/media/230o01vy/afg%C3%B8relse-om-reduktion-af-skovbyggelinjen-inden-for-lokalplan-sae-b-02-15-02-i-frederikshavn-kommune.pdf

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Afgørelse om skovbyggelinjen ved boligområde ved Langtvedvej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER