ABC for unges mentale sundhed

ABC for unges mentale sundhed

4. december 2021 - kl. 14:13 - af

Med afsæt i Byrådets prioritering i budgettet for 2021 vedr. en øget indsats for at fremme unges mentale sundhed på almenområdet anbefaler en projektgruppe, at Frederikshavn Kommune indgår i det landsdækkende partnerskab ”ABC for mental sundhed” bestående af bl.a. Statens institut for Folkesundhed og Psykiatrifonden. ABC for mental er støttet af Nordea-fonden.
ABC står i denne sammenhæng for:
• A – Gør noget aktivt (Act)
• B – Gør noget sammen (Belong)
• C – Gør noget meningsfuldt (Commit)

International og national forskning viser, at dette fremmer livskvalitet, livstilfredshed og selvvurderet mental sundhed samt reducerer risikoen for at udvikle depression, angst og nedsat kognitiv funktion samt risikoen for at udvikle alkoholproblemer.
Projektgruppen ser et potentiale i, at ABC-partnerskabet kan fungere som en fælles sprog- og forståelsesramme, der kan skabe retning for arbejdet med mental sundhedsfremme i Frederikshavn Kommune.
Et fælles sprog kan gøre det lettere at samarbejde på tværs af fagligheder i organisationen. Der kan således med fordel sættes fokus på at udbrede kendskabet til ABC for mental sundhed blandt frontpersonale på tværs af fagcentre.
Dette vil medvirke til at indfri kommissoriets mål om videns- og kompetenceopbygning i den kommunale organisation. ABC for mental sundhed kan også være med til at skabe gode rammer og betingelser for meningsfulde fællesskaber, aktiviteter og arrangementer, der retter sig mod den brede befolkning og fremmer trivsel.
ABC for mental sundhed kan desuden bidrage med konkrete råd til, hvad borgeren selv kan gøre for at fremme egen og andres mentale sundhed. Dette vil medvirke til at indfri kommissoriets mål om at sætte forældrenes ressourcer i spil gennem konkret viden, inspiration og vejledning. Det er koster ikke noget at være partner i ABC for mental sundhed.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'ABC for unges mentale sundhed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER