Hjerteforeningen: Så er vi kommet i gang igen

Hjerteforeningen: Så er vi kommet i gang igen

3. december 2021 - kl. 9:30 - af

Det første foredrag er nu gennemført med stor succes – 100 deltagere deltog i foredraget i Sæby Specktrum.

Hvordan hjælper vi bedst os selv og hinanden, når livet gør ondt?
Fhv. sygehuspræst Ruth Østergaard Poulsen kom i foredraget med masser af bud på, hvad vi kan gøre – og ikke mindst, hvad vi ikke skal gøre og sige, når et menneske er i sorg.

Ruth Østergaard Poulsen møder i sit virke mange patienter og pårørende, der fortæller meget om, at mange – i bedste mening – kommer til at sige noget, som faktisk sårer.

Der er ingen tvivl om, at vi vil det bedste, når vi møder en person i sorg eller i krise men, hvad er det bedste. Der kan ikke gives en facitliste, men trøst kan være en fornærmelse, hvis der ingen trøst er, og “tiden læger ikke alle sår” – “nu skal du også videre” – “tag dig sammen” – sådanne bemærkninger burde give “fængselsstraf” ifølge Ruth Østergaard Poulsen, der anbefaler, at vi ikke giver gode råd til et menneske, der er i sorg/i krise. Der er en årsag til, at vi har en mund og 2 ører – lyt- i stedet for at fortælle om egne oplevelser!

Ruth Østergaard Poulsen gav masser af billeder på livet, fra vi bliver født, til vi skal herfra. Jo mere velfærd – jo mindre plads er der til livet. Alt går så stærkt og vi skal nå så meget. Vi vil helst uden om kriserne, men kriser får os til at holde sammen i familien og med vennerne. Det er kærlighed til livet og til menneskerne.

Et meget spændende og eftertænksomt foredrag, som vi er meget glade for, at vi kunne gennemføre trods stigende coronasmitte, udtaler formanden for Hjerteforeningen Sæby, Merethe Gaardbo.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjerteforeningen: Så er vi kommet i gang igen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER