664 ansøgere til Arne-pension i Frederikshavn Kommune

Bjarne Laustsen. Fotograf: Steen Brogaard.

664 ansøgere til Arne-pension i Frederikshavn Kommune

30. november 2021 - kl. 9:09 - af

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), har skrevet dette indlæg:

Siden 1. august har omkring 30.000 borgere søgt om ret til tidlig pension. De første kan komme på den nye ordning efter nytår.

Frem til den 25. november har næsten 30.000 borgere søgt om ret til tidlig pension. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Det har været muligt at søge om ret til tidlig pension i næsten fire måneder. Ud af de 29.893 borgere, der indtil videre har søgt, har omkring 10.500 fået den maksimalt mulige ret til tidlig pension. Over 11.500 har fået ret til et eller to år på tidlig pension. Godt 14.500 har – eller har haft – mulighed for at komme med yderligere dokumentation, der kan give dem ret til tidlig pension eller til at få flere år på ydelsen end først tildelt.

Aftalen om ret til tidlig pension kom på plads i efteråret 2020. Ordningen gør det muligt for borgere med lange og ofte hårde arbejdsliv at trække sig op til tre år tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet.

Tidlig pension bliver i videst mulige omfang administreret digitalt med oplysninger fra en række offentlige systemer og registre. Derudover kan ansøgere om ret til tidlig pension selv indsende dokumentation for anciennitet på arbejdsmarkedet. Det kan blive nødvendigt, hvis der ikke er tilstrækkelige registeroplysninger tilgængelige for Udbetaling Danmark.

Kigger man på tallene fordelt på kommuner, så er der relativt flest ansøgere til tidlig pension i Morsø og Frederikshavn kommuner. Andelen er mindst i Gentofte og Rudersdal kommuner.

Fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfaye siger:

– Tallene fortæller mig, at der har været et behov for en løsning med en objektiv ret til de borgere, der har knoklet på arbejdsmarkedet i rigtig mange år. Jeg er glad for, at tusindvis nu kan få glæde af tidlig pension, og jeg synes kun, det er fair, at de kan trække sig tilbage lidt før – inden de er slidt helt ned.

– Jeg kan konstatere, at både Venstre og Konservative nu vil droppe tidlig pension og hellere vil bruge penge på skattelettelser. Det er for mig at se en skæv prioritering. Vi politikere beder borgerne om at arbejde i flere og flere år for at opretholde et godt velfærdssamfund. Så mener jeg også, at vi har et ansvar for at gribe dem, der efter mange år på arbejdsmarkedet gerne vil gå fra nogle få år tidligere og få et godt pensionsliv.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '664 ansøgere til Arne-pension i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER