Aktiv advent og jul i Sæby Kirke

Aktiv advent og jul i Sæby Kirke

29. november 2021 - kl. 5:14 - af

Den 1. søndag i advent begyndte et nyt kirkeår. Et ny-år, der vil bringe mange aktiviteter og arrangementer i Sæby Kirke. Alle ansatte og Menighedsrådet glæder sig til at byde indenfor i den smukke kirke også i juletiden.

Den første søndag i advent var der både gudstjeneste kl. 10 og senere fællessang på Torvet med præst Peter Jessen og musikledsagelse af Jørgen D. Friis samt engelværksted på torvet med kirke- og kulturmedarbejder Kirsten Johansen og Vivian Simonsen. Der blev fabrikeret mange engle den dag i julemandens hus.

Allerede den 1. december sker der noget igen. Her vil Kurt Ravn synge for en fyldt Sæby Kirke. Et arrangement, der skulle have fundet sted sidste år – men nu endelig vil Kurt Ravns smukke stemme lyde i kirken. Det kan være, at der skal fremvises Coronapas ved denne lejlighed. Sæby Kirke følger de regler der bliver gældende.

Alle søndage i advent er der gudstjeneste i kirken kl. 10. Her hører vi om forventningens glæde. Anden og fjerde søndag i advent er der tillige fællessang på torvet. Den 5. december med præst Keld Skovgård og den 19. december med provst Viggo Ernst Thomsen. Her vil Sæby-garden spille til.

Søndag aften den 12. december er der også julealsangskoncert med Sæbygarden i kirken kl. 19.30.

Torsdag den 16. december finder to fine begivenheder sted. Kl. 10.30 er der julegudstjeneste for udviklingshæmmede og seniorer. Her vil ældresagens Sangkor synge for og med deltagerne.

Torsdag den 16. om aftenen kl. 20 afholdes meditationsgudstjeneste. Her er kirken oplyst af levende lys. Det er en god påmindelse om det lys Gud tænder i den mørke tid.

I decemberdagene vil der desuden være julegudstjenester for både Sæby Skole, Sæbygård Skoleafdeling, Sæby Friskole og for børnehaver og dagplejere.

Glædelig jul

Selve julen indledes allerede lillejuleaftensdag kl. 15. Her vil kirken traditionen tro fejre gudstjeneste kl. 15, hvor julen synges ind med mange af vore dejlige julesalmer. Provst Viggo Ernst Thomsen står for denne begivenhed sammen med organist Henrik Strøm, der spiller til langt de fleste arrangementer i Sæby Kirke.

Juleaftensdag er der hele fire gudstjenester i Sæby. Der indledes kl. 10, hvor Peter Jessen og Kirsten Johansen vil holde gudstjeneste for de mindste. Denne gudstjeneste er specielt tilrettelagt for børn i førskolealderen og deres familier – der vil være aktiviteter for børnene med musik og sang.

Kl. 13 er det Keld Skovgård, der står for gudstjenesten, kl. 14.30 er det Peter Jessen og sidst kl. 16 vil Viggo Ernst Thomsen stå på prædikestolen. De vil alle fortælle om Jesu fødsel og det dejlige fredsbudskab, der den første julenat udgik fra Betlehem. Sæby Kirke vil således være fuldt besat juleaftensdag. Og hele kirken glæder sig – sidste år blev disse gudstjenester jo aflyst. Det håber vi ikke, sker igen.

Juledag er der gudstjeneste kl. 10 ved Peter Jessen. 2. juledags gudstjeneste foregår kl. 10 denne dag med Keld Skovgård.

Godt Nytår

Nytårsaften fejres med en eftermiddagsgudstjeneste kl. 15.30 med Keld Skovgård. ”Her gælder det tak for året, der næsten er gået – og et håb og en bøn til året der kommer. Vi beder sammen om Guds velsignelse og beskærmelse i det nye år. Efter denne gudstjeneste vil vi ønske hinanden godt nytår med et glas champagne og en kransekage”, fortæller Keld Skovgård.

Året 2022 indledes med en gudstjeneste allerede nytårsdag kl. 10, hvor Peter Jessen vil indlede året og ønske alle godt nytår.

Sikker kirke

Antallet af coronasmittede stiger i hele Danmark. Derfor kommer der nok krav om coronapas til gudstjenester, kirkelige handlinger og øvrige aktiviteter i kirken med større deltagerantal. Sæby Kirke følger alle anbefalinger, så det er sikkert at komme i kirken.

Vel mødt i Sæby Kirke.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aktiv advent og jul i Sæby Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER