Ikke et ord om kedelige politiske lister

Ikke et ord om kedelige politiske lister

28. november 2021 - kl. 13:18 - af

Vi kender dem jo så godt: Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative, Venstre, SF, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Enhedslisten, Kristendemokraterne osv.

Men der er sandelig mange steder rundt omkring i det ganske danske land, hvor opfindsomheden til supplerende navne for lister er særdeles fantasifuld. Måske man også i Frederikshavn Kommune kan føle sig inspireret ved et kommende kommunal- og regionsrådsvalg til ”nytænkning”.

Til valget i København havde man denne gang endda ikke bogstaver nok, så man måtte i et enkelt tilfælde ty til betegnelsen 01. Her er eksempler på alternative lister: Christiania-Listen, Grøn Omstilling, Hampepartiet, Danmark for Alle, Copenhagen, Feministisk Initiativ, Klimapartiet Momentum, Kærlighedspartiet/Regnbuefolket, Rolig Revolution, Bæredygtigt Samfund, Det Demokratiske Parti.

Og til Regionsrådsvalget i Region Hovedstaden sås bl.a. disse lister: Valgfest med mexikansk tema, Lavere skatter og afgifter, Odins Vikingehær samt Psykiatrisk fokus, og i Lyngby-Tarbæk nord for København sås Bydelens Stemme.

Havenisse-partiet og Party Parti

På Frederiksberg er opfindsomheden også intakt. Her kunne vælgerne bl.a. sætte X ved Hvid-Sten, Havenisse-partiet samt Volt.

I Aarhus kunne man også vælge Trivsel og Reel Borgerinddragelse, De Grønne, Partiet Samfundssind, Bedre Aarhus samt Egalitært Folkeparti. I Odense sås bl.a. Liberalen, De LokalNationale og Et bedre Odense.

Aalborg bød bl.a. på Aalborg DeFekt, Trafikalt Folkeparti, Danmarks Vision og Frihedslisten.

I Esbjerg var der Partifrit Samfund. I Randers Beboerlisten, Østbroen samt Velfærdslisten. Greve syd for København diskede op med Party Parti, og i Dragør sås Tværpolitisk Forening. I Gribskov i Nordsjælland mødte vælgerne Kulturelt Fokus, Klimapartiet i Gribskov samt ”nytgribskov”, og i Helsingør Projekt Transparens, Listehansen samt Bella Listen. I Næstved sås bl.a. en liste, som kaldtes Udenfor.

Hvad kan gå galt og Lige Højre

Svendborg bød på Vi Lokale Demokrater, Den Lunefulde Liste samt Borgersammenslutningen. Ringkøbing/Skjern havde Fjordlisten. I Viborg var minsandten listen ”Hvad kan gå galt”. Lolland havde Din Stemme og Vestfronten. Vejle med Danmark Først samt Liberal Borgerliste Vejle. Varde Kommune bød på Udviklingslisten og Borgergruppen. I Odder Kommune sås Verdensmål med Vilje og i Haderslev sås Sammenhæng.

Endelig kan nævnes, at i Rebild Kommune kunne man få en ”Lige Højre”, og i vores nabokommune Hjørring var der mulighed for at stemme på listen Hjørring For Alle.

Dog skal det tilføjes, at det generelt var i et meget begrænset omfang, de nævnte eksempler nød vælgernes gunst. Men kedelig behøver politik sandelig ikke at være!

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ikke et ord om kedelige politiske lister' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER