Hvem er de tre valgte regionspolitikere

Hvem er de tre valgte regionspolitikere

19. november 2021 - kl. 7:59 - af

Ved tirsdagens valg til Regionsrådet for Nordjylland blev der indvalgt 3 kandidater fra Frederikshavn Kommune. Alle 3 er fra Socialdemokratiet. Der var genvalg til Jørgen Rørbæk Henriksen, Sæby, og nyvalg til Kirsten Morild Andersen, Frederikshavn, og Peder Key Kristiansen, Skagen.

Hvem er så disse politikere, og hvad vil de arbejde for på regionalt plan?

Jørgen Rørbæk Henriksen:

er født i april 1956 og er uddannet mekaniker og har tidligere haft beskæftigelse som falckredder. Er gift og far til 2. Han er i forbindelse med sit nuværende valg formand for Sæby Sundhedshus, næstformand for regionens klima- og miljøudvalg samt med i udvalget for regional udvikling og medlem af psykiatriudvalget.

Han har i sine yngre år gået på Østvendsyssel Ungdomsskole og uddannet sig på EUC Nord i Frederikshavn.

Han har tidligere i en årrække været næstformand i SOSU Nord og i Nordjyllands Trafikselskab, og som regionsrådspolitiker har han efterhånden 17 års erfaring.

Jørgen Rørbæk Henriksen har om, hvad der driver ham i politik til TV2 Nord bl.a. sagt: ”Et sundhedsvæsen med høj kvalitet og finmasket akutberedskab for alle borgere. Det skal være nemt, sikkert og trygt. De behandlinger der kan flyttes fra hospitalerne, skal udføres i nærområdet. I Frederikshavn har vi et meget velfungerende sygehus og en psykiatrisk afdeling. Vi skal også tænke vores sundhedshuse med, som vi blandt andet har i Sæby. Alle skal have ret til en praktiserende læge i nærområdet. Grønne løsninger og bæredygtighed skal indarbejdes i alle regionsrådets beslutninger, og vi skal fastholde en god kollektiv trafik.”

Link, hvor der kan læses mere om Jørgen Rørbæk Henriksen:
https://rn.dk/Politik/De-regionale-politikere/Joergen-Roerbaek-Henriksen

https://www.tv2nord.dk/profil/21285

Kirsten Morild Vincent Andersen:

er 66 år og siden 1982 lærer på Privatskolen i Frederikshavn. Mor til 2 voksne børn og snart mormor til 4 børnebørn. Hendes politiske forbilleder er Ritt Bjerregaard og Barack Obama. Forud for det netop overståede valg, meldte hun sin politik ud på denne måde: ”Politik baseres på tillid, værdighed og retfærdighed. Vi bor i en skøn region, men en region med en masse udfordringer. Jeg vil arbejde for nærhed for den enkelte borger, specielt når det gælder sundhedsområdet. Der skal flere læger til. Den geografiske uretfærdighed, skal der arbejdes med. Nærhed, ansvarlighed og lighed vil være en mærkesag for mig. Vi skal styrke sammenhængen for den enkelte.”

Kirsten Morild Andersen har også i sit politiske program nævnt: ”Udvinding af råstoffer må aldrig ske på bekostning af vores rene drikkevand. I forhold til uddannelse bør en større solidarisk regional spredning af uddannelsesinstitutionerne styrkes. Infrastrukturen i den kollektive trafik skal styrkes med baggrund i mobilitet og CO2 udledning. Region Nordjylland har, af hensyn til erhverv og trafiksikkerhed, behov for en tredje Limfjordsforbindelse.”

I en anden præsentation nævner hun afslutningsvis et citat af fhv. statsminister Anker Jørgensen: ” Man læser og studerer, fordi man ikke kan lade være med at undersøge. Man kan studere sig til en stadig bedre argumentation for det man føler er rigtigt. Men det, der er afgørende for retningen, man vælger, det er hjertet.”

Link, hvor der kan læses mere om Kirsten Morild Andersen:
https://www.dr.dk/nyheder/politik/kommunalvalg/din-stemmeseddel/kandidater/region/6840-kirsten-morild-andersen

http://www.socialdemokraternefrhavn.dk/wp-content/uploads/2020/10/Pr%C3%A6sentation-af-Kirsten-Morild-Vincent-Andersen-Regionsvalg-2021.pdf

Peder Key Kristiansen:
er 50 år og til daglig direktør for Skagen Uddannelsescenter, hvor han har været ansat siden 1997, først som underviser, derefter som projektleder og først fra 2011 som direktør. Her beskæftiger han sig med projektledelse, administration, fundraising samt idéudvikling. Som politisk forbillede nævner han Svend Auken. Er bestyrelsesmedlem i Skagen Bryghus A/S, LAG Nord og Fonden Skagen Stadion. Han har også i 4 år været formand for Skagen Festival Fond.

I en præsentation hos DR/Altinget forud for valget har Peder Key Kristiansen bl.a. udtalt: ”Jeg stiller op for at sikre fokus på 3 områder: akutberedskabet, sygehusene og udviklingen i Nordjylland og for at sikre åbenhed omkring de politiske beslutninger og prioriteringer.”

Han finder, at der skal være åbenhed omkring de politiske beslutninger, der træffes. Der skal være tryghed for alle, så en borger altid kan få fat på en læge eller en ambulance, hvis sygdom eller ulykke rammer. Kommuner og erhvervsliv i yderområderne skal sikres gode udviklingsmuligheder. Det er vigtigt at fastholde lokale uddannelsesinstitutioner. Infrastrukturen skal udbygges i hele regionen, ligesom den kollektive trafik skal styrkes der, hvor det giver mening.

Link, hvor der kan læses mere om Peder Key Kristiansen:
https://da-dk.facebook.com/peder.key.kristiansen

https://www.dr.dk/nyheder/politik/kommunalvalg/din-stemmeseddel/kandidater/region/6852-peder-kristiansen

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvem er de tre valgte regionspolitikere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER