Læserbrev: Samarbejde flytter bjerge

Læserbrev: Samarbejde flytter bjerge

10. november 2021 - kl. 7:34 - af

Frederikshavn kommune har ikke en kiste fuld af guld. Det er velkendt, at sammensætningen af skattegrundlag og borgere med brug for velfærdsydelser gør, at der skal tænkes smart i forhold til at få mest for pengene.

Det sker hver dag rundt omkring i kommunen i både små og store sammenhænge, og når man skal gøre noget smart, så er nøgleordet rigtig ofte ’samarbejde’.

Samarbejde mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, samarbejde mellem skole og foreningsliv, samarbejde mellem daginstitution og forældre, og samarbejde mellem ældreplejen og frivillige… Listen fortsætter og den kan ikke blive for lang, for samarbejde er et spørgsmål om at finde fælles fodslag til alle parters bedste.

Samarbejde med kommunen i alle regi er også afgørende, men det er lige så vigtigt, at det kommunale system bliver dygtige til at lade samarbejder drives og udvikles af samarbejdsparterne selv.

For det første ved de mennesker, som sidder med en opgave eller et problem bedst selv, hvad der skal til for at få en god løsning. For det andet skal der ikke unødvendige flaskehalse eller endnu værre bremseklodser på samarbejde. Det dræber motivationen og forvirrer ansvarsfordelingen.

For det andet skal de dygtige mennesker i forvaltningen ikke agere dyrt betalt kontrolinstans, men anvende viden og overblik til at løse problemstillinger og med bredt funderet viden kunne spille ind med væsentlig information.

Fra min tid som formand i forældrebestyrelsen i den selvejende institution Bødkergården har jeg set, hvor meget medarbejderkultur og menneskesyn betyder for, hvordan både børn, forældre og medarbejdere trives. Jeg har også set, at når forældre og medarbejdere for alvor engageres, kan man skabe et fantastisk sted med overskud til dyrehold, ture på koloni m.m. Og bedst af alt: Børnene oplever værdien af, at de voksne er engagerede i det sted, hvor de har deres gang til dagligt.

At vokse op med følelsen af, at være en del af et fællesskab, er nok den største gave, vi kan give vores børn.

Lone Haugaard, Venstre

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Samarbejde flytter bjerge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER