Søger om lov til at nedrive ejendom i Søndergade

Søger om lov til at nedrive ejendom i Søndergade

6. november 2021 - kl. 11:02 - af

Med en høringsfrist frem til den 1. december er der nu fremlagt ansøgning i offentlig høring om tilladelse til nedrivning af den bevaringsværdige bygning Søndergade 22 (bygning 1) i Sæby.

Frederikshavn Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse til nedrivning af førnævnte bygning, som er opført i 1892, og den er i kommunens SAVE-register vurderet til en bevaringsmæssig værdi på 4.

Bygningen, der er opført i kategorien række-, kæde- eller dobbelthus, ønskes nedrevet, idet der er igangsat udarbejdelse af et nyt plangrundlag for ejendommen, som muliggør opførelse af nyt boligbyggeri.

Dette forudsætter, at den nuværende bygning nedrives, hvilket fremgår af redegørelsen til lokalplanforslaget, som er i offentlig høring indtil den 3. december.

Ifølge Bygningsfredningsloven må en bevaringsværdig bygning ikke nedrives, før anmeldelsen har været offentligt bekendtgjort, og offentligheden har haft mulighed for at gøre indsigelse mod nedrivningen.

Link til kort, som viser bygningens placering:
https://frederikshavn.dk/media/z5vddyvu/02-12-21oversigtskort-geo-2021-04492.pdf

Link, hvor der kan læses mere om planerne:
https://frederikshavn.dk/politik/horinger-og-afgorelser/aktuelle-horinger-og-afgorelser/aktuelle-horinger-og-afgorelse/nedrivning-af-bevaringsvaerdig-bygning-sondergade-22-9300-saeby/

Tekst: Per Rye

3 kommentarer til “Søger om lov til at nedrive ejendom i Søndergade” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Søger om lov til at nedrive ejendom i Søndergade”

  • Det er da utroligt. Der er en bygningfredningslov der siger, at huset ikke må rives ned. Men er der ikke indvendinger mod det, så kan den godt rives ned. Og selvom der er indvendinger, så betyder det ikke, at det er nok til at bevarer huset. Stop nu. Sæby har en speciel og unik bydel med gamle huse. Sæby er kendt for deres dejlige havn, stranden og den gamle bydel. For nylig læste jeg, at en rigmand fra Aalborg netop flytter til Sæby af disse grunde. Men som det ser ud nu, så må gamle huse lade livet, for nybyggeri der falder helt udenfor den gamle og hyggelige stil. Det kommer til at koste i den sidste ende.

  • Tak Gitte Poulsen..nemlig ret . Jeg bor i søndergade 22. Og kan se høringen er sendt ud til folk som bor langt væk ..hvad svare de ligeglad eller ingen svar . Så fordeler man dem.. og resultatet vil så altid være til deres fordel… så høringen er i og for sig intet værd…der kunne sagtens bygges på en anden måde ..der er plads nok …mvh Robert Palsmar

  • Bent Jørgen Larsen

    Samme rigmand, der flytter til fra Aalborg, vil rive den ikoniske villa, som Vanggaard har boet i ned, som noget af det første, og så bygge nyt på grunden. Håber han formår at bygge noget, der passer ind i området, et kæmpe palæ/slot vil absolut være en skamplet.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Søger om lov til at nedrive ejendom i Søndergade' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER