Kommuneplantillæg for ny baptistkirke ventes snart godkendt

Kommuneplantillæg for ny baptistkirke ventes snart godkendt

28. oktober 2021 - kl. 13:00 - af

Sæby Baptistkirke ønsker at bygge en ny kirke på Sæbygårdvej 13 i Sæby. Derfor skal der udarbejdes et kommuneplantillæg. Denne proces er sat på dagsordenen for næste møde i Plan- og Miljøudvalget den 2. november.

Plan- og Miljøudvalget besluttede den 1. juni i år at igangsætte udarbejdelse af et kommuneplantillæg, som skal muliggøre, at der inden for eksisterende kommuneplanrammeområde også kan indrettes offentlige formål, herunder religiøse institutioner i form af kirker.

Det fremgår af dagsordenspunktet, at kommuneplanrammens anvendelse er fastlagt til centerformål, og der gives mulighed for butikker, hotel, restaurant, klinikker, kontorer, service samt boliger. Eksisterende kommuneplanramme giver ikke mulighed for, at der i området kan indrettes kirker. Kirker kan indpasses i centerområdet, hvor fælles centrale institutioner ofte placeres, og hvor mennesker mødes.

Der peges på, at en kirke vil kunne bidrage til bymidtens liv og attraktivitet med mange besøgende.

Desuden ændres rammebestemmelserne således, at ny bebyggelse, der opføres i periferien af bymidten tillades at adskille sig i arkitektur og proportioner fra den bymæssige etagehusbebyggelse. Der fastsættes desuden en maksimal bygningshøjde på 8,5 m, hvilket svarer til bebyggelse i 2 etager.

Der gøres opmærksom på, at rammeområdet ligger inden for en radius af 500 m fra eksisterende risikovirksomhed.

Der er foretaget en miljøscreening af kommuneplantillægget i henhold til miljøvurderingsloven, og det vurderes, at planens gennemførelse ikke vil få væsentlig indvirkning på miljøet. Der skal derfor ikke foretages en egentlig miljøvurdering.

Det kommunale fagcenter foreslår, at kommuneplantillægget udsendes i 4 ugers høring, da der alene foretages mindre justeringer i kommuneplanens rammedel, der ikke strider mod planens hovedprincipper.

Teknik- og kulturdirektøren indstiller forud for mødet, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalget at godkende forslag til kommuneplantillæg, og at det sendes i høring i 4 uger.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommuneplantillæg for ny baptistkirke ventes snart godkendt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER