270 kandidater er opstillet til Regionsrådsvalget

270 kandidater er opstillet til Regionsrådsvalget

28. oktober 2021 - kl. 5:42 - af

Der er virkelig noget at vælge imellem til det forestående Regionsrådsvalg. Ikke færre end 270 personer kandiderer til en af de 41 pladser i Regionsrådet.
Øverste politiske ansvarlige er ikke en borgmester, men har titel af regionsrådsformand. Dette er indeværende periode Ulla Astman fra Socialdemokratiet.
Regionsrådet har ansvaret for, at vi som nordjyder får den bedst mulige service for de ca. 11 mia. kr., som er Region Nordjyllands årlige budget. Regionsrådet vælges for en periode på 4 år ad gangen. En af de væsentligste opgaver er sundhedsområdet med læger og sygehuse.

Så mange møder partier og lister med
Socialdemokratiet (A) stiller denne gang med 30 kandidater, Radikale Venstre (B) med 19, Det Konservative Folkeparti (C) med 33, Nye Borgerlige (D) med 32, SF (F) med 16, Veganerpartiet (G) med 2, Liberal Alliance (I) med 9, Kristendemokraterne (K) med 15, Dansk Folkeparti (O) med 13, Stram Kurs (P) med 1, Kommunistisk Parti (R) med 7, Trafikalt Folkeparti (T) med 1, Venstre – Danmarks Liberale Parti (V) med 39, Fremskridtspartiet (Z) med 1, Frihedslisten (Æ) med 3, Enhedslisten – De Rød-Grønne (Ø) med 45 samt Alternativet (Å) med 4 kandidater.
Der er ikke anmeldt listeforbund. Til gengæld er der 3 valgforbund. Et valgforbund er mellem Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Venstre. Et andet valgforbund er indgået mellem Konservative, Liberal Alliance og Kristendemokraterne. Endelig består et tredje valgforbund af Radikale, SF, Veganerpartiet, Kommunistisk Parti, Trafikalt Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet.

Fra Frederikshavn Kommune
Ved de fleste kandidater er angivet med by- eller område, som de tilhører. Det gælder dog ikke for kandidaterne fra Nye Borgerlige, Veganerpartiet, Dansk Folkeparti, Stram Kurs, Trafikalt Folkeparti samt Fremskridtspartiet. (Disse er selvfølgelig velkomne til at gøre opmærksom på deres kandidatur i artiklens kommentarfelt nedenfor).
Blandt de kandidater, som er opført med bytilhørsforhold, kommer disse fra Frederikshavn Kommune: Socialdemokratiet: Peder Key Kristiansen, Skagen, Jørgen Rørbæk Henriksen, Sæby, og Kirsten Morild Andersen, Frederikshavn. Blandt Radikale kandidater gælder det Hans Jørgen Nygaard, Dybvad. Hos Konservative ses Peter Laigaard, Strandby, Flemming Agerskov, Frederikshavn, Carsten Sørensen, Frederikshavn, Thomas Strauss Jensen, Aalbæk.
Henning Feldtmose, Strandby, og Anne-Marie Winther, Frederikshavn, er opstillet blandt Kristendemokraterne, og Jan Hermansson, Sæby, er med hos Kommunistisk Parti.
Hos Venstre er blandt kandidaterne Pia Karlsen, Skagen, Henrik Buchhave, Østervrå, samt Jytte Nimand Høyrup, Kvissel og hos Enhedslisten gælder det Børge Bondeven Frederiksen, Skagen, Ida Skov, Frederikshavn, Pernille Christensen, Syvsten, samt Poul-Erik Andersen, Ålbæk.
I øjeblikket er følgende fra Frederikshavn Kommune indvalgt i det nuværende Regionsråd: Ejner Guldager Nielsen (A) og Jørgen Rørbæk Henriksen (A) samt Henrik Buchhave (V).

Link til den samlede oversigt over opstillede kandidater:
https://rn.dk/-/media/Rn_dk/Politik/regionalvalg-2021/Opstillede-partier-lister-og-kandidater-til-regionsraadsvalget-i-Region-Nordjylland-16112021-version.ashx?la=da

Link, hvor man kan se navne på og fotos af de nuværende medlemmer af Regionsrådet: www.rn.dk

Link til Indenrigsministeriets forklaring om liste- og valgforbund:
https://valg.im.dk/partier-og-kandidater/opstilling-af-kandidater/opstilling-til-kommunale-og-regionale-valg/liste-og-valgforbund/

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '270 kandidater er opstillet til Regionsrådsvalget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER