Stafet for Livet gik nye veje og scorede flot resultat

Dance Studio optrådte på Kallstorvet i Frederikshavn midtby.

Stafet for Livet gik nye veje og scorede flot resultat

18. oktober 2021 - kl. 8:41 - af

Stafet for Livet præsenterer et overskud på 460.000 kroner efter et udfordrende år.

Stafet for Livet Frederikshavn måtte i år tænke ud af boksen men trodsede alle forhindringer, og styregruppen kan nu præsentere et økonomisk overskud, der overgår selv de mest optimistiske forventninger.

460.000 kroner lykkedes det at samle ind til Kræftens Bekæmpelse, heraf 10 procent til lokalafdelingen i Frederikshavn Kommune.

I 2020 satte Covid-19 en stopper for Stafet for Livet, og i år tvang pandemiens restriktioner, forsamlingsforbud med mere arrangørerne til at tænke i nye baner og fravige konceptets drejebog om et 24 timers arrangement på ét sted i kommunen.

Nye aktiviteter

Det gav samtidig en frihed til at bløde op i de faste rammer og fleksibilitet til at gå nye veje, hvilket kastede mange nye idéer af sig. I stedet for et 24 timers fælles arrangement på Knivholt spredte styregruppen stafetten ud over et længere tidsrum og afviklede flere aktiviteter på forskellige steder rundt om i kommunen.

Seniorgruppen i Frederikshavn Golf Klub arrangerede seniormatch til fordel for Stafet for Livet. I Strandby kaldte Line Abildgaard og Jannie Lundby til Strandby Løbet og samlede penge ind til stafetten. I Sæby samlede Dan H. Kristensen løbevenner til sit halvmarathon løb nr. 100.

Flere virksomheder, blandt andet MAN Energy Solutions og Dafolo, afviklede Stafet for Livet som fyraftensarrangement for medarbejderne, og en række guidede vandreture til fordel for Stafet for Livet var blandt de nye tiltag.

Mere synlighed

Det samme var en pop-up café/butik i gågaden i Frederikshavn, hvor Stafet for Livet i 14 dage op til den fælles afslutning inviterede indenfor til loppemarked, tombola, salg af lysposer, postkort og plakater, auktion, information om stafetten med mere. Aktiviteter som alt i alt skabte synlighed og fokus på stafettens overordnede formål: At samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Fredag 27. august var der fælles afslutning med aktiviteter i midtbyerne såvel i Sæby, Frederikshavn som Skagen og efterfølgende lysceremonier i kirkerne i de tre byer.

”Vi har fået god respons og rigtig god eksponering over længere tid. Samtidig har vi fået mange nye frivillige, så vi nu har en styregruppe med mange forskellige kompetencer, ligesom vi har øget antallet af sponsorer til næsten 300. Alt i alt er det lykkedes at få noget godt ud af det, der startede som et udfordrende år”, siger Alice Christiansen, formand for Stafet for Livet Frederikshavn.

Ros fra Kræftens Bekæmpelse

Eva Kylov, konsulent i Kræftens Bekæmpelse, har fulgt Stafet for Livet Frederikshavn 2021 og har analyseret deltagernes besvarelser i et spørgeskema. På et evalueringsmøde forleden fremlagde konsulenten resultatet.

”Jeg er dybt imponeret over jeres arbejde, og det samme kan man sige fra deltagerne”, lød det rosende fra Eva Kylov.

Langt hovedparten af deltagerne giver udtryk for, at de er meget tilfredse og agter at deltage igen næste år. De fleste fremhæver det gode formål, fællesskabet og hyggen som det vigtigste. Lysceremonien beskriver deltagerne som et smukt, stærkt og nærværende fællesskab, hvor der er rum til at mindes dem, vi har mistet til kræften.

At samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde nævner de fleste som det vigtigste, mens der også er mange, der fremhæver støtten til patienter og pårørende, at skabe opmærksomhed om kræftsagen og at hygge sig med venner, kolleger og familie.

Tilbage på Knivholt i 2022

Alice Christiansen nævner afsluttende: ”Selv om vi synes, det har været et fantastisk stafetår i år, er der ingen tvivl om, at både Styregruppe og de øvrige frivillige glæder sig til at komme tilbage til Knivholt næste år den sidste weekend i august. Vi har rigtig mange gode erfaringer fra i år, som vi tager med videre, så glæd jer til et spændende arrangement. Til sidst: TUSIND TAK TIL ALLE MEDVIRKENDE – uden jer ingen stafet og dermed ingen indsamling – vi ser frem til at byde jer velkommen til næste år.”

Valgmøde 4. november

Torsdag 4. november kl. 19 inviterer Kræftens Bekæmpelse Frederikshavn til valgmøde med fokus på børn og unge som pårørende. Det foregår på Rådhuscenteret i Frederikshavn. Aftenen indledes med et oplæg om børn og unge ved Bettina Ragna Olesen, projektleder i Kræftens Bekæmpelse, inden debatten med partiernes lokale spidskandidater.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stafet for Livet gik nye veje og scorede flot resultat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER