En lille by med skøre ideer gør klar til Tunnelløb

En lille by med skøre ideer gør klar til Tunnelløb

16. oktober 2021 - kl. 11:22 - af

I Dybvad er store som små, unge som gamle, i gang med forberedelserne til det årlige Tunnelløb, der afvikles søndag den 31.oktober: I børnehuset arbejdes der på en skovtunnel, på ældrecentret er man ved med at strikke en tunnel (faktisk en udvidelse af dén fra sidste år, så ja; det KAN faktisk lade sig gøre), og i genbrugsforretningen indsamles skjorter, som kan bruges til en skjortetunnel… Ideerne er mange, når der traditionen tro skal præsenteres nye og til lejligheden opfundne tunneller til de fem kategorier i løbet; 5 km gang/løb, 10 km gang/løb og en vaskeægte halvmaraton.

Men der er mere! En lokal landmand på 75 år med passion for veterankøretøjer kører dem frem til offentligt skue, når man på løbsdagen besøger hans gårdsplads og passerer igennem hans ellers nedlagte kvægtunnel, Dybvad Skoleafdeling holder søndagsåbent så ruten kan lægges igennem dér, lige som de lokale spejdere i lighed med tidligere år opfører en tunnel.

Ideen til Tunnelløbet opstod hos tre lokale ildsjæle i 2018; nemlig Klaus Nielsen, Anders Skovsgaard og Helle Brinkmann. Formålet var – og er – at skabe rum for motion og bevægelse for alle, at bidrage til liv og glæde i byen, og ikke mindst at samle ind til et godt formål. I 2021 går overskuddet til Dybvad Børnehus, mens det tidligere er tilfaldet Dybvad Byudvikling, Støtteforeningen for Hørby-Dybvad Skoleafdeling og Aktivitetscentret på Dybvad Ældrecenter.

I år har arrangørerne i øvrigt modtaget hele 10.000 kroner og gratis løbstrøjer fra Nordea Fonden, så der er allerede inden startskuddet grundlag for et særdeles pænt resultat til byens nyindviede børnehus. Hertil bidrager desuden en lang række lokale sponsorer, som er uundværlige i forbindelse med afviklingen – ikke bare økonomisk, men også via blandt andet udlevering af startnumre, samt praktiske opgaver forud for og på selve dagen.

Tunnelløbet har som nævnt distancer på 5 km gang, 5 km løb, 10 km gang, 10 km løb og halvmaraton. Strategien for planlægning af ruterne er ganske enkel ifølge arrangørerne: “Vi udnytter, hvad vi har” – en skøn sø i bymidten (Dybvad Søpark) er således start- og målområde, og så er der ellers masser af tunneller (nye såvel som gamle), naturligvis krydret med god humor undervejs.

Skulle man være interesseret i en god omgang oktobermotion i hyggeligt selskab, en rute gennem skøn efterårsnatur, og ikke mindst at støtte et godt formål, kan man læse mere om tilmelding m.v. på hjemmesiden dybvadby.dkeller på sportstiming.dk.

Og så ønsker arrangørerne ellers en rigtig god tur til alle!

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En lille by med skøre ideer gør klar til Tunnelløb' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER