Sæby Søbads Venner klar med idéoplæg for Strandpark Sæby Nordstrand

Foto: Click Sæby

Sæby Søbads Venner klar med idéoplæg for Strandpark Sæby Nordstrand

27. juli 2021 - kl. 0:59 - af

Den nye bestyrelse for Sæby Søbads Venner har afholdt første ordinære møde efter konstitueringen.

Vennerne har efterfølgende udsendt en pressemeddelelse om deres planer.

Heri hedder det: ”Vi er trukket i arbejdstøjet og har forsøgt at skabe os et overblik over, hvilke arbejdsopgaver vi står overfor på både kort og langt sigt.”

På Vennernes vegne udtaler Mogens Blæhr: ”Vi har nu modtaget “Idéoplæg for Sæby Nordstrand” udarbejdet i samarbejde med fundraiserne og står nu med et meget konstruktivt oplæg til i samarbejde med Frederikshavn Kommune og øvrige interessenter at påbegynde realiseringen af nogle af Sæbys mange potentialer som nævnt i “Masterplan Sæby” og “Masterplan for Fremtidens Strande”.

”Vi ser frem til samarbejdet tilrettelagt som samskabelse og partnerskab imellem Teknisk Udvalg og Sæby Søbads Venner med øvrige interessenter involveret undervejs.”

Væsentlige fixpunkter

Indholdet i idéoplægget og væsentlige fixpunkter undervejs vil blive offentliggjort, og efter sommerferien mødes man med nøglepersonerne fra “Strandforum Syd” for at se på den nærmere planlægning.

I indledningen til masterplanen udtaler formanden for Teknisk Udvalg, Karsten Thomsen (A) bl.a.: ”Under ét er strandene en af de vigtigste naturressourcer, vi har. Derfor er det væsentligt, at vi som kommune værner, plejer og udvikler vores strande sådan, at vi fortsat kan være Danmarks foretrukne kystferiedestination og en attraktiv kommune at bo og drive virksomhed i. Derfor er strandene også vores alle sammens – anset om vi er ivrige solbadere, daglige hundeluftere eller engagerende ildsjæle. Strandene skaber vores unikke identitet som kommune, næsten hele vejen rundt.”

3 strandfora

Der er etableret 3 strandfora: Strandforum Nord (fra Skiveren til Ålbæk), Strandforum Øst (fra Jerup til Vangen) samt Strandforum Syd (fra Sulbæk til Voerså). Strandforaene har således bidraget væsentligt til anbefalingerne i Masterplanen og har været retningsgivende for den kommende tids prioritering af strandenes udvikling.

Sæby Nordstrand lagde rammer til Strandforum Syds første møde om Fremtidens strande. Diskussionslysten var stor blandt de 13 inviterede. I fremlæggelsen af de to gruppers arbejde var der stor entusiasme om at gøre strandene endnu mere attraktive med udgangspunkt i de stedbundne potentialer.

På strandforaernes andet møde blev der lavet strandvandringer på selvvalgte lokaliteter, hvor deltagerne diskuterede forskellige problematikker, fokusområder og muligheder for udvikling. Der var stor idérigdom og mangeartede problemstillinger og idéer, som blev vendt, bl.a. særlige hundestrande, for og imod skiltning af nøgenbaderstrande, muligheden for at etablere havbad, fokus på kystfiskeri og faciliteter hertil, værdien af kørestrande samt ønsket om at højne kvaliteten af toiletterne og skabe særlig tilgængelighed rundt om på strandene.

Alle idéer og fokusområder blev samlet på kort over de enkelte strækninger og blev gennemgået blandt deltagerne. Sluttelig har man i fællesskab diskuteret, hvilke anbefalinger man gerne genså i udkastet til masterplanen for de enkelte strandforaer.

Det sidste møde blev også brugt til at diskutere Blå Flag-ordningens fordele og ulemper blandt deltagerne. Målet var at give formandskabet i strandforaerne mulighed for høre, hvad deltagerne tænkte om Blå Flag og dets alternativer, inden Teknisk Udvalg tager stilling til Blå Flags fremtid i Frederikshavn Kommune.

Link til masterplanen for Fremtidens Strande”:
https://frederikshavn.dk/media/pmefqoi4/masterplan-for-fremtidensstrande-hoej-oploesning.pdf

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Søbads Venner klar med idéoplæg for Strandpark Sæby Nordstrand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER