Lad os rette synet mod borgerne og give dem et frit valg!

Lad os rette synet mod borgerne og give dem et frit valg!

27. juli 2021 - kl. 11:12 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Lene Broberg, Byrådskandidat for Venstre.

Lad os rette synet mod borgerne og give dem et frit valg!

Nu vil jeg også deltage i debatten om ældreplejen i Frederikshavn Kommune. Ældreområdet er en af mine mærkesager og det er netop en debat som denne, der ligger til grund for, at jeg stiller op for Venstre til det kommende kommunalvalg.

Ligesom John Lamp Henriksen fra Det Konservative Folkeparti læste jeg også artiklen af byrådskandidat Tina Kruckow. Jeg bemærker at Tina er tillidsrepræsentant, og jeg har forståelse for, at hun er optaget af trivslen og arbejdsmiljøet blandt personalet, men jeg synes det er endnu
vigtigere at vi fokuserer på borgernes trivsel.

Som tidligere sygeplejerske og leder i Frederikshavn Kommune kender jeg til de udfordringer, der er på ældreområdet, herunder problemer med at finde nok personale til de mange opgaver, som vælter ind over kommunen i takt med at der kommer flere og flere ældre. Det er min opfattelse at mange som arbejder indenfor social- og sundhedsområdet oplever en form for meningsløshed og utilfredshed i deres arbejde. Et godt arbejdsmiljø løser ikke dette alene. Vi skal turde at tænke anderledes og vores syn skal rettes mod borgerne.

En måde at rette vores syn mod borgerne er ved at arbejde for at give borgerne i Frederikshavn Kommune et frit valg. Det kæmper vi for i Venstre.

Som menneske træffer vi igennem livet mange valg, herunder et valg om hvor vi vil bo. Dette frie valg skal ikke tages fra os, blot fordi vi bliver gamle og skal på plejehjem. Jeg ser derfor postivt på John Lamp Henriksens ønske om et friplejehjem i Frederikshavn Kommune. Faktisk så jeg gerne flere små plejehjem og boliger blomstre op – alle i forskellige omgivelser og med forskellige værdisæt og kulturer. På denne måde kan vi give borgerne mulighed for at træffe det rette, frie og individuelle valg om hvor den sidste del af livet skal leves.

Det at give borgerne et frit valg , når den sidste bolig skal vælges vil også være til gavn for personalet. Et bredere og varieret udbud af plejehjem og plejeboliger vil skabe konkurrence og hver enhed, såvel privat som kommunalt vil blive udfordret på tilbud, tilvalg, værdier, serviceniveau, personalesammensætningen og faglighed. Hver enhed skal være innovative og kreative i at finde den bedste løsning til gavn for borgerne. I kølevandet heraf kommer det gode arbejdsmiljø, meningen og glæden ved at arbejde indenfor social og sundhedsområdet fordi fagligheden bliver udfordret og kommer i spil. Ved at skabe meningsfulde opgaver for personalet, så fremmer vi også trivslen.

Det kræver politisk opbakning til private initiativer på ældreområdet, og eftersom Socialdemokratiet har haft et absolut flertal de sidste 4 år og dermed haft muligheden for at trække ældreplejen i den retning de ønsker, formoder jeg, at der ikke er opbakning hertil.

Som byrådskandidat for Venstre vil jeg arbejde på at give borgerne muligheden for et frit valg. Det forudsætter at magtfordelingen i byrådssalen ændres. Vi skal have skabt bedre balance.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lad os rette synet mod borgerne og give dem et frit valg!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER