Rita Levorsen genåbner bibliotekets gallerigang

Rita Levorsen genåbner bibliotekets gallerigang

23. juli 2021 - kl. 8:22 - af

Kunstudstilling: ”Tæt på naturen, dyrene og mennesket” fernisering lørdag den 31. juli kl. 11.00 på Frederikshavn Bibliotek.

Billedkunstner Rita Levorsen (1954) bliver første udstiller på Frederikshavn Biblioteks Gallerigang efter den lange nedlukning, og derfor er det vist ikke for meget også at kalde den kommende fernisering for en glædelig genåbning.

Temaet “Tæt på naturen, dyrene og mennesket” er, måske ikke overraskende, den overordnede titel på Rita Levorsens udstilling, fordi det er emner, der optager hende rigtig meget på flere forskellige fronter.

I den kommende udstilling sætter Rita fokus på noget af det, vi ofte overser i en travl hverdag, nemlig at være helt tæt på – både i det vi ser og det vi gør.

“Min inspiration er stadig forundring og glæde over at befinde mig på så smuk en planet med bjerge, skove, søer, strande, havet og himlen – farverne, lyset og de skiftende årstider”, forklarer Rita Levorsen. Hvis man kigger nærmere efter – helt tæt på, så åbner der sig pludselig et nyt eventyrligt univers.

“Det kan være strukturer i sten, strandskaller, træ, bark og de billeder der dannes, når man kigger nærmere efter, men også dyr i alle mulige former og farver, eller mennesket –som er et helt kapitel for sig selv”, fortsætter Rita.

“I det hele taget er jeg forundret over, hvordan vi mennesker agerer på vores smukke og unikke planet. En planet, som ikke eksisterer på grund af ensporethed, status, økonomisk vinding eller magt, men hvor mangfoldighed, biodiversitet og ren natur er en nødvendighed.”

“Til denne udstilling har jeg også givet mig selv lov til at lege med det mangfoldige princip og forsøgt at lave kunst, hvor udtryksformer og måder er forskellige, men hvor temaet er den samlende faktor.”

Rita Levorsen er autodidakt kunstner. Hun havde sin første udstilling i 1990 og har gennem årene arbejdet inden for mange forskellige udtryksformer, materialer og stilarter, som f.eks. akvarel, akryl, olie og tusch, men også digital manipulation, foto, blandformer, skulptur og keramik.

Helt tæt på naturen
Privat bor Rita Levorsen helt tæt på naturen ved foden af Jyske Aas, hvor hun bruger en del tid på sin 1.400 m2 store giftfri have med mange sten, støbte klipper, planter og store træer. En Skovhave, hvor prydplanter, grønsager og urter gror side om side.

“Desuden er dyrevelfærden noget af det der optager mig mest, og af den grund var jeg for ca 1½ år siden med til at starte Dyrevelfærdsgruppen Nordjylland”, afslører Rita, “og noget af det vi alle kan gøre, er at tænke over de valg vi tager, når vi handler …Da vi betegner os som Jordens klogeste skabninger, er det også os der har ansvaret.”

Privatadressen, Brøndenvej 99 i Dybvad, rummer også en anden store passion – en sten, krystal og mineralsamling, som i øvrigt er åben for publikum i weekenden 14. og 15. august eller efter aftale.

To års pause
Det er to år siden Rita Levorsen sidst har udstillet, og i den mellemliggende periode har hun haft tid til at lave nye kunstværker.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at udstille igen og det er da ikke fri for, at man næsten kan have lidt sommerfugle i maven efter så lang en pause”, slutter Rita Levorsen.

Du kan møde hende til ferniseringen på biblioteket, og hendes værker kan ses indtil den 25. august i den betjente åbningstid.

Læs mere om Rita Levorsen på hjemmesiden: www.Rita-Levorsen-Kunst.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rita Levorsen genåbner bibliotekets gallerigang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER