Venstres ønske om aftale for turismen nedstemt

Venstres ønske om aftale for turismen nedstemt

24. juni 2021 - kl. 10:18 - af

På Byrådets seneste møde forleden var et punkt med overskriften ”Samarbejdsaftale mellem Frederikshavn Kommune og Destination Nord”.

Der er udarbejdet udkast til samarbejdsaftale mellem Destination Nord og Frederikshavn Kommune. Aftalen er udarbejdet på baggrund af Destinationssamarbejdet mellem Destination NORD og de 4 stiftende kommuner Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø om turismefremmeindsatsen. Aftalen underbygges af ”Aftalegrundlag for Destination NORD ”samt strategi for Destination NORD ”Meget mere end bare turisme”.

Der er fokus på at skabe vækst, hvor indsatsen og strategien ”Meget mere end bare turisme” skal understøtte og medvirke til at gøre Destination Nord til en af de mest attraktive og førende destinationer samt at skabe 3000 nye arbejdspladser i 2030. Der lægges via aftalen vægt på, at Destination Nord er med til at skabe mest mulig værdi for turistbranchen som helhed.

Allerede forud for Økonomiudvalgets møde indstillede kommunaldirektøren, at Økonomiudvalget godkender udkast til samarbejdsaftale for kalenderårene 2021-2023.

Et flertal i Økonomiudvalget tiltrådte indstillingen. Venstre kunne imidlertid ikke tiltræde indstillingen og begærede sagen i Byrådet, hvilket så skete forleden.

Her fremsatte Venstre følgende ændringsforslag: ”Venstre foreslår byrådet at godkende indstillingen under den forudsætning, at der indgås en samarbejdsaftale mellem Turisthus Nord og Destination Nord, for så vidt angår aktiviteter/tiltag i Frederikshavn Kommune. Aftalen fremlægges for Økonomiudvalget eller byrådet.”

Ændringsforslaget kom til afstemning. For stemte Venstres 7 byrådsmedlemmer. De øvrige 22 byrådsmedlemmer stemte imod, det var Byrådets øvrige partier. Venstres forslag blev således ikke vedtaget.

Derefter kom administrationens indstilling kom til afstemning. Denne indstilling blev vedtaget af de 22 byrådsmedlemmer fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, mens Venstre stemte imod.

Venstre tilkendegav, at partiets medlemmer stemmer imod indstillingen, fordi der ikke kan skaffes flertal for krav om en samarbejdsaftale mellem den lokale turistforening Turisthus Nord og Destination Nord. En sådan aftale er meget væsentlig for Venstre.

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstres ønske om aftale for turismen nedstemt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER