Musikalsk FATAMORGANA fra Rasmus Holm Quartet

Musikalsk FATAMORGANA fra Rasmus Holm Quartet

14. juni 2021 - kl. 7:37 - af

Med rødderne solidt plantet i den nordjyske muld – nærmere bestemt Lyngså – banker Rasmus Holms hjerte særligt for netop denne egn af landet.

Han har flere gange spillet på Sæby Jazzfestival og ser også frem til at vende tilbage til byen og festivalen, når coronaen tillader det.

Lige nu er Rasmus Holm Quartet aktuel med et nyt album ”FATAMORGANA”, som udkommer den 18. juni.

De 4 bandmedlemmer fra Danmark, Tyskland og Norge har i flere år spillet sammen i Berlin på byens sprudlende musikscener, og alt fra avantgarde-jazz til østafrikansk folkemusik har dannet grobund for deres møde på ”FATAMORGANA”.

I den nye kvartet med Rasmus Holm ved roret sigter bandet på uden akkordinstrument at skabe en ”sonisk” refleksion, der er eksperimentel og innovativ og samtidig giver en følelse af musikalsk fortrolighed.

Overordnet vil man nok betegne albummet som eksperimentel, men tilgængelig indie-jazz.

Indtil videre har kvartetten udgivet 3 singler med tilhørende ”stop motion-videoer”, som er tilgængelige på YouTube. Det nye album udkommer både digitalt og som vinyl, men der er desværre forsinkelse på vinylerne pga. mangel på råvarer.

Ud over Rasmus Holm på trombone består bandet af tyske Julius Gawlik på tenorsax og klarinet, danske Thorbjørn Stephansson på kontrabas og norske Amund Kleppan på trommer. På 3 numre har de fået hjælp af den danske trompetist Jonas Scheffler Kristensen, som er en mangeårig musikalsk samarbejdspartner og ven med Rasmus Holm.

”FATAMORGANA” er forankret i jazzens traditioner, men inddrager også elementer af synth og guitar. Musikken er melodisk og tilgængelig i form af dens enkle harmoni i bl.a. åbningsnummeret ”Kibera”, hvor flydende teksturer skaber et lydbillede, der ser mere frem end tilbage. Albummet afviger fra rytmiske normer, men er samtidig betryggende velkendt gennem sine harmonier og opbygning af numrene.

Stemningen i musikken udvikler sig konstant fra dyster til legende, og nye nuancer og lag opstår fra bandets samspil og skaber et musikalsk kontinuum.

Link til Rasmus Holms Facebook-side, hvor der også er smagsprøver på hans musik:
https://www.facebook.com/rasmusbone

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikalsk FATAMORGANA fra Rasmus Holm Quartet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER