15 nye teststeder ved sand, vand og strand

15 nye teststeder ved sand, vand og strand

12. juni 2021 - kl. 10:08 - af

Region Nordjylland opretter 15 nye teststeder med hurtigtest. Det sker i samarbejde med Falck, som står for alle hurtigtest i Region Nordjylland. Alle teststederne placeres strategisk ved befærdede og turistprægede områder.

Test i sommerlandet
Region Nordjylland opretter i samarbejde med Falck 15 teststeder, der alle har det til fælles, at de placeres steder, hvor der færdes mange nordjyder og turister i sommerferieperioden. Turisme er et vigtigt erhverv i det nordjyske, og Region Nordjylland ønsker med løsningen at skabe gode rammer for både turistbranchen og turisterne.

Derfor kommer der fra tirsdag den 15. juni nye teststeder uden tidsbestilling i Hune, Slettestrand, Tversted, Lyngså, Øster Hurup, Hvalpsund, Hals, Vorupør samt ved Klitmøller. I Asaa og Lønstrup forventes åbningen at ske en smule senere. Alle steder får åbent fra 9 til 19 alle dage inkl. weekender.

Derudover er der i sommerferieperioden nu fast etableret testmuligheder i Byrum, Jesperhus Blomsterpark, Skallerup Klit og ved Fårup Sommerland. Åbningstiderne de 4 steder varierer en smule, og kan ses på www.rn.dk/coronatest.

– Alle over 50 år er nu blevet tilbudt en vaccination, og samtidig står sommerferien for døren med forhåbentligt mange turister. Det betyder, at vi kan forudse et ændret testbehov i Region Nordjylland. Det tager vi konsekvensen af, og flytter derfor en del af testkapaciteten derud, hvor nordjyderne og turisterne befinder sig, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Ulla Astman forventer, at testtilbuddene især vil blive brugt af de yngre målgrupper, da flere af disse endnu ikke er blevet tilbudt vaccine. Mange vil derfor have brug for at vide, om de kan være smittede.

– Vi er stadig i en fase af epidemien, hvor massiv test af ikke-vaccinerede og ikke-immune stadig spiller en vigtig rolle, for at vi ikke ser en opblussen hen over sommeren. Vi vil gerne understøtte den teststrategi der ligger, og det gør vi blandt andet ved at tilbyde test i sommerlandet, siger Ulla Astman.

Alle de nye teststeder i sommerlandet drives af Falck, og der er derfor tale om hurtigtest, som foretages med næsepodning og med korte podepinde. Der gives svar på mellem 15 og 30 minutter efter testen.

Teststeder og åbningstider kan findes på www.rn.dk/coronatest.

Der findes fra på tirsdag 66 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Her er de nye teststeder:

By Adresse Åbningstider
Hune Ilsigvej 6, 9492 Blokhus 9 til 19 alle dage
Slettestrand Slettestrandvej 130, 9690 Fjerritslev 9 til 19 alle dage
Klitmøller Klitmøller Stadion, Klubhuset, Vangsvej 35, 7700 Thisted 9 til 19 alle dage
Tversted Klitgården Tversted, Østervej 10, 9881 Bindslev 9 til 19 alle dage
Lyngså Smedegården, Østkystvejen 151, Lyngså, 9300 Sæby 9 til 19 alle dage
Øster Hurup Langerimsvej 7-9, 9562 Hadsund 9 til 19 alle dage
Hvalpsund Mosevangen 8, 9640 Farsø 9 til 19 alle dage
Hals Idrætsallé 43, 9370 Hals 9 til 19 alle dage
Skallerup Klit Nordre Klitvej 21 Lønstrup, 9800 Hjørring 9 til 19 alle dage
Vorupør Madpakkehuset, Vesterhavsgade 184, 7700 Thisted 9 til 19 alle dage
Jesperhus Blomsterpark Legindvej 30, 7900 Nykøbing M 9 til 19 alle dage
Fårup Sommerland Indgangen til Fårup sommerland, Pirupvej 147, 9492 Blokhus Åben når parken er
Byrum Byrum Hovedgade 56, 9940 Læsø Varierende – tjekrn.dk/coronatest
Asaa Asaa Hallen, Møllehusvej 7, 9340 Asaa 9 til 19 alle dage (Fra 25. juni)
Lønstrup Adresse undervejs 9 til 19 alle dage (Dato udmeldes pårn.dk/coronatest)

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '15 nye teststeder ved sand, vand og strand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER