Økonomiaftale giver ca. 120 mio. kr. til Nordjylland

Økonomiaftale giver ca. 120 mio. kr. til Nordjylland

10. juni 2021 - kl. 8:08 - af

Onsdag indgik regeringen og Danske Regioner en aftale om næste års økonomi. Den giver ca. 120 mio. kr. ekstra til Nordjylland, men der er alligevel behov for en skarp prioritering i forbindelse med budgettet for 2022.

Økonomiaftalen mellem regeringen og regionerne betyder, at der i alt afsættes 1,2 mia. kr. ekstra til sundhed og Regional Udvikling, hvoraf Nordjylland kan forvente samlet set ca. 120 mio. kr.

– Det er positivt, at den demografiske udvikling med flere ældre patienter dækkes ind. Men der er ingen tvivl om, at det er en stram aftale. Nu skal vi regne på tallene, og vi kan endnu ikke sige præcist, hvad det betyder for næste års økonomi i Region Nordjylland. Der er også nye tiltag og stigende udgifter, der skal findes penge til i budgettet, så selvom vi nu får ekstra midler, skal vi lave en benhård prioritering, når næste års budget skal lægges, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Behovet for ekstra midler til sundhedsvæsnet skyldes bl.a., at vi lever længere, at det er muligt at behandle flere sygdomme, at udgifterne til medicin stiger, og at der er behov for at investere i nyt udstyr og it.

I Økonomiaftalen er der afsat en anlægsramme, som betyder, at regionerne i 2022 får midler til at renovere bygninger samt købe nyt udstyr og IT.

– Digitaliseringen er en vigtig brik i det moderne sundhedsvæsen, og derfor er det positivt, at der bliver mulighed for at investere i nyt medicoteknisk udstyr og forny den digitale infrastruktur, siger Ulla Astman.

Covid-udgifter dækkes

Regionerne har i forbindelse med økonomiaftalen også fået håndslag på, at de får dækket de merudgifter, der har været i forbindelse med Covid19-pandemien.

– Jeg er glad for den tydelige anerkendelse af vores medarbejdere, det har ydet en helt ekstraordinær indsats i forbindelse med pandemien. Og så har Regeringen helt, som de har tilkendegivet hele vejen igennem pandemien, stået ved, at de dækker regionernes merudgifter til pandemiindsatsen inkl. den såkaldte pukkelafvikling, så vi ikke skal finde pengene selv, siger Ulla Astman.

Regionsrådet er allerede i gang med at se på næste års budget, og arbejdet fortsætter de kommende måneder. Der forventes et budgetforlig i september.

Se aftalen her: https://www.regioner.dk/services/nyheder/2021/juni/oekonomiaftalen-for-2022-er-paa-plads

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Økonomiaftale giver ca. 120 mio. kr. til Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER