Ny lokalhistorisk bog om Sparekassen Vendsyssels udvikling

Ny lokalhistorisk bog om Sparekassen Vendsyssels udvikling

26. maj 2021 - kl. 15:00 - af

Sparekassen Vendsyssel kan i år fejre sit 150-års jubilæum. I anledning af jubilæet har sparekassen i samarbejde med journalist Niels Henriksen og fotograf Aksel Søgaard udgivet en bog om sparekassens historie fra 1871 til i dag. Når nu det ikke er muligt at invitere til jubilæumsfest på grund af covid-19, er vi glade for at kunne fejre begivenheden med en flot jubilæumsbog, som alle interesserede kan afhente gratis i en af sparekassens afdelinger. Bogen vil også være spændende for alle med interesse for lokalhistorie.

Bogen fortæller sparekassens historie fra den spæde start i 1871, hvor sparekassen blev stiftet som ”Spare- og Laanekassen for Vraa og Em Sogne” til nutiden, hvor sparekassen blandt andet takket være en række vellykkede fusioner, senest med Salling Bank i 2020, er vokset til at være Danmarks 10. største pengeinstitut med over 700 medarbejdere. Fortællingen om fusionerne fylder derfor naturligt også en del i bogen, hvor ordet ”ordentlighed” går igen i beskrivelsen af fusionerne. Man kan dog også få et indblik i sparekassen som arbejdsplads via interviews med for eksempel sparekassens yngste og ældste medarbejder. Man kan også læse om sparekassens betydning for lokalområdet – og lokalområdets betydning for sparekassen.

– Sparekassen Vendsyssel er sig sin historie bevidst og er klar over, at det forpligter at være en lokal garantsparekasse, fortæller sparekassens bestyrelsesformand Birte Dyrberg og fortsætter:

– Når vi i Sparekassen Vendsyssel har fusioneret med andre pengeinstitutter, er vi derfor meget opmærksomme på, at nye kunder også skal opleve en sparekasse, der involverer sig og støtter op om lokalområdet. For os er det vigtigt, at den lokale forankring ikke kun er noget, vi taler om, men noget vi dyrker i hverdagen. Vores kunder og garanter bakker solidt op om sparekassen. Til gengæld bakker vi i kraft af sponsorater samt sparekassens ti velgørende fonde, der støtter lokale initiativer, op om den lokale udvikling. Sparekassens udvikling fra en lille lokalsparekasse for Vrå og omegn til et større pengeinstitut med mange kunder, afdelinger og medarbejdere er også en historie om udviklingen i lokalområdet.

– Sparekassen er samtidigt et pengeinstitut, der har fingeren på pulsen. Vi vil jo gerne være her i mange år endnu, og så er det vigtigt, at man følger med tiderne. Derfor har vi i år blandt andet lanceret bæredygtige investeringsmuligheder og grønne lån. Vi tror på, at vi som kapitalformidler har mulighed for at spille en stor rolle i forhold til den bæredygtige omstilling og vil løbende udvide udbuddet af bæredygtige produkter. Derudover har sparekassen i forbindelse med covid-19-pandemien udvidet sit tilbud om videomøder, og i marts afviklede vi succesfuldt vores første virtuelle repræsentantskabsmøde, siger Birte Dyrberg.

Bogen er trykt i et lækkert coffee table-format med mange flotte naturbilleder fra sparekassens virkeområde samt billeder af nogle af sparekassens smukke bygninger. Bogen er trykt hos det svanemærkede trykkeri Basistryk i Dronninglund på FSC-mærket papir. Det er – så længe lager haves – muligt for alle, der er interesserede i sparekassen og lokalhistorie, at hente en gratis jubilæumsbog i en af sparekassens afdelinger.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny lokalhistorisk bog om Sparekassen Vendsyssels udvikling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER