Grundlovsmøde i Retfærdigheden i Sæby

Grundlovsmøde i Retfærdigheden i Sæby

19. maj 2021 - kl. 10:13 - af

Retfærdigheden i Sæby genoptager efter et par års pause traditionen med et grundlovsmøde i husets hyggelige have. Gennem årene har haven genlydt af sange og talere, der med udgangspunkt i grundloven har behandlet emner som frihed, rettigheder og demokrati. Emnet for dette års grundlovsmøde er: ”Grundloven, retssikkerhed og politiarbejde”.

I år er det lykkedes at få fat i en særdeles aktuel grundlovstaler, nemlig Politidirektøren for Nordjylland, Anne Marie Roum Svendsen.

Coronaen har fyldt meget i danskernes hverdag igennem næsten 1½ år. Anne Marie Roum Svendsen har været midt i orkanens øje, idet politiet har kontrolleret de politisk fastlagte, sundhedsmæssige krav. Krav, der i mange tilfælde konflikter med vores grundlovssikrede ret til størst mulig personlig frihed.

Med emnet er der lagt op til et interessant indlæg fra Politidirektøren og en spændende efterfølgende debat om bl.a. de grundlovssikrede friheder. Hvor langt må/skal politikerne og ordensmagten gå for at sikre almenvellet på bekostning af den enkeltes rettigheder? Måske bliver indlægget også krydret med eksempler fra politiets konkrete indsats i de sidste 1½ år.

Anne Marie Roum Svendsen blev politidirektør i Nordjylland i 2017. Forud herfor var hun bl.a. chefanklager og sekretariatschef ved Nordjyllands Politi. Anne Marie Roum Svendsen kommer fra Randers. Både hendes mor og far er uddannede jurister. Faderen var politimester i Randers, så interessen for jura og politiarbejde kommer ikke fra fremmede.

Da Grundlovsmødet er en politisk forsamling, gælder forsamlingsforbuddet – formelt set – ikke. Men vi følger myndighedernes anbefalinger, og coronaen vil også få indflydelse på arrangementet i Retfærdighedens have. Vi vil holde god afstand og have rigelige mængder håndsprit til rådighed i haven.

Vi følger dagens corona retningslinjer. Alle bedes medbringe mundbind. Medbring endvidere regntøj/paraply, hvis der er udsigt til regnvejr. Der vil blive mulighed for at købe kaffe og rundstykker.

Gratis entré.
Sted: Haven bag Retfærdigheden, Algade 14, 9300 Sæby.
Tid: 5. juni 2021 kl. 10.00 – 12.00.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grundlovsmøde i Retfærdigheden i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER