Projekt om unges mentale sundhed

Projekt om unges mentale sundhed

15. maj 2021 - kl. 9:24 - af

Med afsæt i Sundhedsudvalgets beslutning i december 2020 har en kommunal administrativ projektgruppe arbejdet på etablering af indsatsen ”Unges mentale sundhed”.

Børn og unge med dårlig mental sundhed har øget risiko for udvikling af egentlige psykiske lidelser, udvikling af dårlige sundhedsvaner, udfordringer med gennemførelse af uddannelser og svagere tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er derfor vigtigt at sætte ind med en tidlig og forebyggende indsats.

Derfor ønsker Byrådet med budgetvedtagelsen for 2021 at prioritere en forældrerettet indsats, der står ved siden af og spiller positivt sammen med de øvrige kommunale indsatser.

På den baggrund samt med Sundhedsudvalgets beslutning i december er der pr. 1. maj 2021 ansat en projektmedarbejder, der har til opgave at sikre udvikling samt gennemførelse af en forældrerettet indsats, der skal bidrage til fremme unges mentale sundhed.

Blandt et kvalificeret ansøgerfelt på 79 ansøgere med forskellige baggrunde er valget faldet på en projektmedarbejder med en folkesundhedsvidenskabelig baggrund fra Aalborg Universitet, som både har erfaring med projektudvikling og med arbejdet i direkte samspil med borgere.

Kapacitet og ressourcer
Kommissoriet tager bl.a. afsæt i, at indsatsen er målrettet forældrene til børn i 7.-9. klasse, og den overordnede ambition handler om kapacitetsopbygning. Succeskriteriet for projektet er at mobilisere ressourcer hos forældrene ved at imødekomme både deres bekymringer og sætte deres ressourcer i spil gennem konkret viden, inspiration og vejledning. Indsatsen skal søge samarbejde både internt og eksternt i forhold til at løfte opgaven.

Kommissoriet rammesætter ligeledes nogle succeskriterier: være synlige og tilgængelige for forældregruppen, skabe en ramme for dialog med forældregruppen fx i form af tilstedeværelse ved forældremøder og lign., bidrage til organisatorisk læring internt i Frederikshavn Kommune (fx gennem læringsforløb for lærerteams i udskolingsklasserne) samt inddrage unge med henblik på at få viden om deres erfaringer med en god og stærk unge-forældrerelation.

Projektmedarbejderen vil løbende holde Sundhedsudvalget orienteret om tiltag, der sættes i gang for at indfri ambitionen for indsatsen vedr. ”Unges mentale sundhed”.
Sundhedsudvalget har sagen til drøftelse på udvalgets næste møde den 17. maj. Forud for mødet indstiller social- og sundhedsdirektøren, at Sundhedsudvalget godkender kommissoriet for ”Unges mentale sundhed”. Formand for udvalget er Christina Lykke Eriksen, SF.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Projekt om unges mentale sundhed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER