Per Larsen vil være Region Nordjyllands nye formand

Per Larsen vil være Region Nordjyllands nye formand

12. maj 2021 - kl. 10:04 - af

Det Konservative Folkepartis sundhedsordfører, folketingsmedlem Per Larsen, melder sig nu ind i kampen om formandsposten for Region Nordjylland. Han meddeler i dag, at han genopstiller til regionsrådsvalget den 16. november, og Per Larsen lægger ikke skjul på, hvad målet er.

”Jeg stiller mig til rådighed for vælgerne, fordi jeg gerne vil give Ulla Astmann og Socialdemokratiet kamp til stregen. De nordjyske vælgere skal vide, at der findes et alternativ til den røde linje,” siger Larsen, der er gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i regionsrådet og sit partis sundhedsordfører i Folketinget.

Per Larsen understreger, at han ikke vil lave det hele om i Region Nordjylland. Men der er klart en række punkter, hvor Per Larsen vil markere en anden linje end den, som regionen har nu. Det drejer sig først og fremmest om at vise respekt for familielægen og nordjydernes behov for et trygt sundhedsvæsen.

”Hvis jeg bliver valgt som ny regionsrådsformand, så vil jeg sætte alt ind på at sikre nordjyder let adgang til en praktiserende læge, som de kender, og at vi får langt flere praktiserende speciallæger i Nordjylland. Det er et klokkeklart valgløfte fra min side,” siger Per Larsen fra Det Konservative Folkeparti.

Kampen for at sikre danskerne en familielæge har Per Larsen også kæmpet på Christiansborg. Han har det seneste år bl.a. stillet forslag om at bekæmpe udbredelsen af stråmandsklinikker, som udgiver sig for at være drevet af familielæger, men reelt ikke er det. Den problemstilling skal løses, understreger Larsen.

Han nævner også det konservative forslag om at sikre flere jordemødre til danske fødeafdelinger som en vigtig sag, som han har kæmpet for i Folketinget. Mange steder oplever fødende kvinder at blive sendt til andre hospitaler, fordi der er kritisk mangel på jordemødre, og det går ikke, understreger Per Larsen.

I Folketinget har Per Larsen altså været dybt optaget af problemstillinger, som patienterne mærker ude i regionerne. Nu går han efter at blive formand for Region Nordjylland, så han kan komme endnu tættere på nordjyske patienter og deres hverdag.

”Vi har masser af ting, som vi skal tage fat på her i Nordjylland. Udrykningskøretøjer skal komme hurtigt, vi skal hele tiden styrke kræftbehandlingen og psykiatrien, og så er der også de trafikale forhold, som er vigtige for nordjyske arbejdspladser. Alt det ser jeg frem til at diskutere med vælgerne,” siger Per Larsen.

Om Per Larsen
Per Larsen er 55 år, født i Jerslev ved Brønderslev og er oprindeligt uddannet agrarøkonom. Han har i en årrække arbejdet som produktchef ved Hedegaard A/S i Nørresundby. Ved valget i 2017 fik Det Konservative Folkeparti 8,5 pct. af stemmerne i Nordjylland, og Per Larsen fik næsten 11.000 personlige stemmer og blev kun overgået af formanden for regionsrådet. Per Larsen har været medlem af regionsrådet siden starten i 2007 og har i alle årene været gruppeformand for den konservative gruppe. Per har siden valget i 2013 tillige siddet i bestyrelsen i Danske Regioner.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Per Larsen vil være Region Nordjyllands nye formand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER