Sæby og Thorshøj søger Udviklings- og Visionspulje

Sæby og Thorshøj søger Udviklings- og Visionspulje

3. maj 2021 - kl. 9:35 - af

Kultur- og Fritidsudvalget skal på udvalgets næste møde den 5. maj beslutte tilskudstildeling i henhold til Udviklings- og Visionspuljens kriterier. På den kulturelle del er der ansøgninger fra Sæby og Thorshøj.

Udviklings- og Visionspuljen er vedtaget i forlængelse af udvalgets kultur- og fritidsvision, og denne uddelingsrunde er den første af to årlige uddelingsrunder, som udvalget skal beslutte.

Puljen har egne kriterier, om end den lovbestemte udviklingspulje fra Folkeoplysningsloven er inkluderet, hvorved puljen er todelt i kultur og fritidsliv.

Puljen har til formål at tilgodese tværgående samarbejder mellem foreningsliv, aktører, netværk og erhvervsliv inden for udvalgets samlede områder. Puljen skal styrke kulturens- og folkeoplysningsområdets mulighed for at løfte nye samfundsopgaver og indgå i nye samarbejder.

Udviklings- og Visionspuljen støtter udviklingen af kulturområdet og udviklingen af det folkeoplysende område via projekter og aktiviteter, der bygger på én og gerne flere af kultur- og fritidsvisionen 4 fokuspunkter: stolthed, fællesskab, frivillighed og nysgerrighed.

Sæby Erhvervsforening

Sæby Erhvervsforening søger om 50.000 kr. til etablering af en netværksgruppe for unge iværksættere, ledere mv. med henblik på at styrke bosætning i byen.

Den kommunale administration mener, at ansøgningen ikke falder inden for de formulerede retningslinjer for puljens anvendelse ved, at ansøgningen snarere har et erhvervsfremmende formål end et kultur- eller fritidsformål.

Administrationen bemærker desuden, at Sæby Erhvervsforening kan få opfyldt sit projekt gennem Erhvervshus Nord, hvor medlemmer af Sæby Erhvervsforening kan få sparring, bl.a. gennem oprettelsen af netværksgrupper. Frederikshavn Kommune yder driftstilskud til Erhvervshus Nord. Den kommunale administration anbefaler på den baggrund, at ansøgningen ikke imødekommes.

Foreningen Thorshøj Gl. Skole

Foreningen Thorshøj Gl. Skole søger om 140.632 kr. til indretning af et musikrum i den gamle skolebygning.

Den kommunale administration mener her, at ansøgningen falder inden for de formulerede retningslinjer for puljens anvendelse.

Renovering af hele huset søges dækket fra forskellige fonde, hvor tilskud fra Udviklings- og Visionspuljen er specifikt målrettet musikrum.

Foreningen Thorshøj Gl. Skole har på ansøgningstidspunktet ikke overtaget den bygning, der søges tilskud til, og foreningen modtager ikke driftstilskud fra Frederikshavn Kommune. Administrationen anbefaler på den baggrund, at ansøgningen ikke imødekommes. Nu er det så op til Kultur- og Fritidsudvalget at vurdere, om ansøgningerne alligevel skal i betragtning til økonomiske tilskud.

Link til ansøgningerne

Link, hvor der på siderne 18-32 kan læses udførligt om indholdet af ansøgningerne:

https://frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Kultur-%20og%20Fritidsudvalget&date=Kultur-%20og%20Fritidsudvalget%2F05-05-2021%2015.30%20-%2018.00&fileName=Kultur-%20og%20Fritidsudvalget%2F05-05-2021%2015.30%20-%2018.00%2FDagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst: Per Rye

 

 

 

En kommentar til “Sæby og Thorshøj søger Udviklings- og Visionspulje” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Sæby og Thorshøj søger Udviklings- og Visionspulje”

  • Kultur- og fritidsudvalget har besluttet, at ansøgningen fra Sæby Erhvervsforening ikke imødekommes. Ansøgningen fra Foreningen Thorshøj Gl. Skole imødekommes med 65.000 kr. til udvikling af Thorshøj Gl. Skole.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby og Thorshøj søger Udviklings- og Visionspulje' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER