Sæby Flyveplads ved Ottestrup er reddet

Foto: Sæby Flyveklub

Sæby Flyveplads ved Ottestrup er reddet

3. maj 2021 - kl. 16:40 - af

Efter årelang dialog og med Sæby Erhvervsforening som mægler er det lykkedes at indgå en 7-årig aftale med lodsejerne, som sikrer flyvepladsens eksistens.

Lejeaftalen var opsagt og dermed var flyvepladsen ved Ottestrup reelt dømt til lukning. Lodsejerne ønskede at anvende arealet til andre formål, og parterne stod langt fra hinanden. Det var situationen, da Sæby Erhvervsforening for fire år siden fik et nødråb fra de to primære brugere af flyvepladsen, Sæby Flyveklub og Nordjysk Svæveflyveklub, og besluttede at gå ind i sagen.

”Vi gik i dialog med de to klubber og kredsen af lodsejere, fordi vi så en værdi i at have flyvepladsen og de to klubber i vores område. Vi ønsker at udvikle Sæby både erhvervsmæssigt og som bosætningsområde, men at nedlægge flyvepladsen ville være afvikling. Og hvis først flyvepladsen var nedlagt, ville vi aldrig så mulighed for at anlægge en ny,” siger Sæby Erhvervsforenings formand Kim Müller og fortsætter:

”Men det holdt hårdt, og parterne stod stejlt over for hinanden. Vi fortsatte dog dialogen og forsøgte at mægle. Da der på et tidspunkt skete en udskiftning i ejerkredsen, viste der sig mulighed for at opnå en aftale. Det tog godt nok fire år, men nu står vi med en ny 7-årig kontrakt med mulighed for forlængelse.”

Den ny aftale for Sæby Flyveplads hilses med jubel fra de to klubber, der danner et fælles Flyvepladsudvalg til at stå for den fremtidige udvikling af luftsportsaktiviteterne i Sæby. Et arbejde, der bakkes op af Sæby Erhvervsforening, der aktivt vil deltage i at søge fondsmidler og skaffe sponsorer. Især for svæveflyveklubben ville en lukning være en katastrofe, da der ikke findes en flyveplads nord for Limfjorden med tilsvarende termik-forhold (opdrift).

Sæby Flyveplads har omkring 1700 start- og landinger årligt, men er godkendt til 3000, så der er mulighed for at øge aktiviteten, der ud over sportsflyvninger også tæller erhvervs- og fritidsflyvninger navnlig til og fra Læsø.

Se mere om flyvepladsens fremtid, i aftenens nyhedsudsendelse, på TV2Nord.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Flyveplads ved Ottestrup er reddet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER