Indsamling af ‘havfald’ bliver effektivt teamwork

Foto: Casper Tybjerg

Indsamling af ‘havfald’ bliver effektivt teamwork

2. maj 2021 - kl. 8:14 - af

Havmiljøvogterne har udviklet en ny app, der kan målrette, koordinere og effektivisere indsatsen for de mange tusinde danskere, som frivilligt opsamler ‘havfald’ på strandene.

Drømmen om rene danske strande uden plastik og andet løst affald kommer nu et stort skridt tættere på virkeligheden.

Søværnets Havmiljøvogterkampagne har nemlig udviklet en ny app, der kan målrette, koordinere og effektivisere den kæmpestore indsats, som mange tusinde danskere frivilligt yder året rundt for at holde de danske strande fri for ‘havfald’.

Det nye ved app´en er, at den enkelte frivillige nu hver dag lynhurtigt kan indberette, hvor mange kg ‘havfald’ vedkommende har indsamlet, og på hvilken strand det er sket. Det er i sig selv motiverende for den enkelte at kunne se de daglige resultater på skærmen, men indberetningerne bevirker også, at Havmiljøvogterkampagnen kan få et præcist overblik over den samlede indsats på alle strandene i hele landet. Med denne nye viden er det muligt at udpege de strande, hvor tilstrømningen af ‘havfald’ er størst, og hvor der i fremtiden vil være størst behov for ekstra indsatser og nye initiativer. Det kan eksempelvis dreje sig om at opstille nye dispensere med havfaldsposer; om at iværksætte lokale kampagner; og om at finde på andre nye kreative tiltag. En anden vigtig nyhed ved app´en er, at den åbner mulighed for at udpege og indberette strande, hvor der er observeret store mængder af uopsamlet ‘havfald’. Herved kan alle andre brugere af app´en vælge at søge hen til netop disse strande, hvor muligheden for ‘fangst’ er størst, og hvor indsatsen vil kunne gøre størst mulig gavn for havmiljøet.

Havmiljøvogternes nye app rummer også en række andre værdifulde features. Blandt andet inspirerende artikler om havmiljøet og havfaldsindsamlingen; let og hurtig bestilling af nye havfaldsposer og -sække; samt anvisninger via et elektronisk kort til de nærmeste af de 365 udleveringssteder for havfaldsposer og -sække, der i dag findes i hele Danmark.

Den nye app er gratis og kan downloades af alle og enhver. Man skal blot gå ind i App Store eller Google Play og søge efter ‘Havmiljøvogter’. Herefter kan man tilmelde sig som frivillig og få adgang til alle app´ens muligheder.

Søværnets Havmiljøvogterkampagne har eksisteret siden 2006. Med over 28.000 frivillige til at spotte olie og samle affald på danske strande og vande er det den første og største fællesindsats til bekæmpelse af ‘havfald’. Søværnet får hjælp til kampagnen af blandt andet Spar Nord Fonden, Ny Form-butikkerne og Den Blå Planet.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indsamling af 'havfald' bliver effektivt teamwork' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER