Børnehaven på Bispevang søger midler til renovering

Børnehaven på Bispevang søger midler til renovering

2. maj 2021 - kl. 11:12 - af

Idrætsbørnehaven Bispevang har indsendt ansøgning til kommunen om midler til renovering af og tilbygning til ejendommen på Bispevang 1 i Sæby.

Ansøgningen er i første omgang sendt til behandling i Børne- og Ungdomsudvalget på mødet den 4. maj. Bestyrelsen i børnehaven ønsker udvalgets tilladelse til at igangsætte en proces for renovering og tilbygning af børnehaven. Bestyrelsen vil inden videre fremsendelse af ansøgningen til Økonomiudvalg og Byråd konkretisere ansøgningen med byggeplaner og faktiske forslag til finansiering.

I ansøgningen nævnes et anslået beløb til den samlede renovering og tilbygning på 4,9 mio. kr. Bestyrelsen nævner i ”Forslag til finansiering”, at halvdelen kan finansieres med optag af nyt realkreditlån og halvdelen via energirenoveringslån, begge med løbetid på 20 år. Ifølge forslaget vil det betyde en samlet udgiftsstigning til ydelser på lån på 294.500 kr. årligt eller 209.500 kr. mere end den hidtidige udgift til ydelser på lån.

Dette er i så fald en udgiftsstigning, der i givet fald ville skulle afholdes af Børne- og Ungdomsudvalgets budgetramme til dagtilbudsområdet.

Børnehaven nævner desuden, at det foreslåede projekt kræver genhusning af børnene under renoveringen og har derfor medtaget en anslået engangsudgift på ca. 250.000 kr. hertil. Udgiften vil ikke kunne afholdes af børnehavens driftsbudget og ville dermed også skulle finansieres af udvalgets budgetramme til dagtilbudsområdet.

Selvejende børnehave i egne bygninger

Der er tale om en selvejende børnehave i egne bygninger fra 1971 med 44 børnehavepladser. Børnehaven har driftsoverenskomst med Frederikshavn Kommune. Driftsoverenskomsten betyder, at pladserne indgår i Frederikshavn Kommunes forsyningssikkerhed og at pladserne visiteres på lige fod med pladser i de kommunale daginstitutioner.

Børnehaven modtager driftstilskud pr. plads til arbejdet med børnene på lige fod med de øvrige kommunale og selvejende børnehaver, og som lov og driftsoverenskomst siger, får børnehaven også budget til deres ejendomsudgifter.

Selvejende daginstitutioner er som begreb ”non profit” og det ligger i driftsoverenskomsten, at de modtager tilskud til driften inden for rammerne af budgettet. En selvejende børnehave har alene krav på driftstilskud til dækning af de faktiske udgifter, der er afholdt inden for budgettet.

Center for Dagtilbud kan oplyse, at alle 44 pladser i børnehaven benyttes, og ventelisten viser, at der er god efterspørgsel efter pladserne. P.t. er der brug for den største del af pladserne for samlet set at klare pladsgarantien i Sæby. Der er ingen aktuelle udbygningsplaner for daginstitutioner i lokalområdet.

Anbefalinger over for udvalget

Børne-, ungdoms- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller, at Børne- og ungdomsudvalget anbefaler over for Økonomiudvalget:

  • en ekstraordinær vedligeholdelse af bygningerne for at kunne opretholde anvendelige rammer til børnehavens fremtidige drift
  • at udgiften til renoveringen holdes inden for den nuværende udgiftsramme inkl. et beløb svarende til tidligere årlige ydelser på realkreditlån
  • at der optages et budgetbeløb på 85.000 kr. på kommunens konti for renter og afdrag, så den hidtidige kommunale økonomi til Bispevang bevares
  • at afsætte et budgetbeløb til finansiering af deponeringsforpligtelsen for den del af låneoptagelsen, som ikke er låneberettiget.

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Børnehaven på Bispevang søger midler til renovering” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Børnehaven på Bispevang søger midler til renovering”

  • Et flertal i udvalget (Socialdemokratiet og SF) følger indstillingen. Venstre kan ikke følge indstillingen. Venstre anbefaler Økonomiudvalget, at ansøgningen
    imødekommes som et kommunelån. Udvalget opfordrer endvidere til, at det nye Børne- og Ungdomsudvalg kigger på bygningsmasserne
    på dagsinstitutionsområdet.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnehaven på Bispevang søger midler til renovering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER