Kom med på en guidet tur om besættelsestiden i Sæby

Dækningsgrav i Grønnegade til beskyttelse af civile ved luftangreb.

Kom med på en guidet tur om besættelsestiden i Sæby

1. maj 2021 - kl. 8:12 - af

Lørdag den 8. maj tilbyder Nordjyllands Kystmuseum en spændende byvandring om besættelsestiden i Sæby. Her kan du høre Kystmuseets inspektør Jens Thidemann fortælle om nogle af de skæbner, som blev ramt under besættelsen i Sæby.

Verdenskrigen ramte også Sæby i årene 1940-45. Selvom byen ikke var skueplads for krigshandlinger, så prægede krigen alligevel dagligdagen, og i periodens slutning fik byen en rolle at spille i modstandsarbejdet, som udskibningshavn for flygtninge, der skulle over Kattegat til det neutrale Sverige.

Dette og meget mere kan du høre nærmere om på Kystmuseets guidede tur lørdag den 8. maj, hvor Kystmuseets inspektør Jens Thidemann fortæller om besættelsestiden i Sæby. Undervejs stoppes der ved nogle af de centrale steder, som har gjort sig gældende i forhold til de skæbner, der udspillede sig i krigens tid.

Den guidede tur finder sted fra kl. 14:00-15:00 og den starter ved Kystmuseet Sæby. Turen koster kr. 150 for voksne og kr. 50 for børn. Af hensyn til Corona er der et begrænset antal billetter.

Læs mere og køb billet på Kystmuseets webside: https://www.kystmuseet.dk/arrangementer/vis/article/guidet-byvandring-besaettelsestiden-i-saeby/

En kommentar til “Kom med på en guidet tur om besættelsestiden i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Kom med på en guidet tur om besættelsestiden i Sæby”

  • Inger Brøndt Mobley

    Lyder som en rigtig god tur. Desværre er jeg ikke i Sæby på denne dato.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kom med på en guidet tur om besættelsestiden i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER