Protest mod afkobling af Vendsyssel

Protest mod afkobling af Vendsyssel

26. april 2021 - kl. 7:55 - af

SF har til det kommende byrådsmøde den 28. april ønsket en sag på byrådets dagsorden, hvor byrådet protesterer over planerne for den fremtidige togdrift i Vendsyssel.

SF fremfører: ”Ifølge transportministerens plan for en ny infrastruktur ophører elektrificeringen af togdriften i Aalborg. I Vendsyssel er det således planen, at der skal køre batteridrevne tog. Det indebærer, at der ikke igen vil komme til at køre direkte tog mellem København og Frederikshavn. Passagererne skal på sigt som nu skifte i Aalborg.”

Videre lyder det fra SF: ”Byrådet opfordres til over for transportministeren at protestere mod den afkobling af Vendsyssel, der her er tale om. Vendsyssel er blevet stillet til udsigt, at når et nyt signalsystem er på plads, vil den direkte forbindelse mellem Frederikshavn og København blive genoptaget, og at elektrificeringen vil fortsætte til Frederikshavn.”

I det nylige regeringsudspil om infrastruktur er der ingen planer om elektrificering af banestrækningerne i Vendsyssel.

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Protest mod afkobling af Vendsyssel” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Protest mod afkobling af Vendsyssel”

  • Byrådet besluttede på rådets seneste møde følgende: Der udarbejdes en skrivelse til transportministeren samt transportordførerne fra samtlige Folketingets partier.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Protest mod afkobling af Vendsyssel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER