Hvordan skal byudvikling i Sæby foregå?

Hvordan skal byudvikling i Sæby foregå?

25. april 2021 - kl. 11:39 - af

På næste byrådsmøde onsdag, den 28. april 2021 behandles under punkt 2 “Godkendelse af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg for boligområde ved Sæby Bakker”.

Omstændighederne omkring udviklingen af byggeprojektet i Sæby Bakker har med rette givet anledning til mange borgeres bekymrede indlæg i medierne. Det er virkelig også problematisk, hvis Frederikshavn Byråd vedtager en lokalplan for området, som ikke i fornødent omfang tager hensyn til trafikafvikling, sikkerhed, skoleveje, kort sagt en stor del af det sikre og trygge miljø, som ellers er kendetegnende for Sæby. Man vil som bekendt lede al trafik til og fra den nye beboelse i Sæby Bakker ad Langtvedvej, som er dårligt dimensioneret til denne trafik.

Socialdemokratiet i byrådet har udtalt, at en ny tilkørselsvej til bebyggelsen vil koste 20 millioner, og det beløb vil Socialdemokratiet hellere bruge på ældre borgere end på en vej. Det er jo sympatisk, men det afhjælper ikke de trafikale forhold, der vil opstå på Langtvedvej for både nuværende og kommende beboere i hele området – og for håndværkere og leverandører – når projektet udfolder sig. At ville udskyde muligheden for en ny vej er ikke en gangbar løsning; det bliver vejen jo ikke billigere af for kommunen.

Sæby Bakker og omegn er et naturskønt område. Det skulle det gerne blive ved med at være. I Det Konservative Folkeparti har vi fokus på lokal udvikling, men også på bevarelse af de værdier, der findes i lokalområderne. Vi kan kun opfordre til, at kommunen arbejder på at bevare natur, sikker trafik, fred og ro med mere – alle de værdier som gør det attraktivt at bo i Sæby. Der er brug for en langsigtet, fremtidssikret løsning, der også gerne må tage højde for byggeprojektets udvikling.

Partierne i byrådet må i samarbejde med hinanden og for borgernes skyld finde en løsning, der er mere fremtidssikker.

John Lamp Henriksen, spidskandidat til KV21 for Det Konservative Folkeparti
Inge Carlé, kandidat til KV21 for Det Konservative Folkeparti

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvordan skal byudvikling i Sæby foregå?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER