Boligområde ved Solsbæk drøftet i Økonomiudvalget

Boligområde ved Solsbæk drøftet i Økonomiudvalget

23. april 2021 - kl. 9:42 - af

Økonomiudvalget har på udvalgets seneste møde behandlet et spørgsmål om et boligområde ved Solsbæk Strand i Sæbys sydlige udkant.

I området Solsbæk Strand Sæby blev lokalplanen for et nyt boligområde godkendt i september 2019.

Frederikshavn Kommune ejer en mindre del arealerne inden for lokalplanområdet. Et par arealer har to forskellige ejere, og det resterende areal ejes af en privat bygherre. En del af det kommunale areal har været udbudt til salg, som en storparcel i 2014 i forbindelse med udarbejdelse af lokalplanen. Der indkom ingen købstilbud på daværende tidspunkt.

Der har i en længere periode været dialog mellem den private bygherre og kommunen om en fælles byggemodning af området, sådan at kommunen kan sætte fire attraktive boliggrunde i Sæby til salg. Af aftalen vil det bl.a. fremgå, at kommunen skal betale en andel for etablering af bolig- og stamvej samt fællesarealer. Aftalen omhandler tillige et areal til forsinkelsesbassin i fredskovområdet nord for lokalplanområdet samt en aftale om vej og magelæg/fordeling af jord inden for lokalplanområdet.

Aftalen er bundet op på økonomi, hvor kommunen forpligter sig til at betale, når anlægsarbejdet er afsluttet. Bygherre har endnu ikke afleveret et anlægsbudget eller endelig tidsplan.

Et alternativ til at indgå en aftale om byggemodning er at udbyde arealet til salg som en storparcel. Vælges et sådant udbud, skal der efterfølgende indgås aftale med bygherre om areal til etablering af stamvej samt aftale med Forsyningen om areal forsinkelsesbassin i det kommunale areal nord for området.

En sidste mulighed er, at der ikke indgås aftale om byggemodning eller salg, og at kommunen dermed lader arealer forblive naturareal indtil videre. Vælges denne mulighed, vil der dog være behov for at indgå en aftale med bygherre om etablering af stamvej samt aftale med Forsyningen.

Teknik- og Kulturdirektøren indstillede forud for mødet, at arealet udbydes som en storparcel til en mindstepris på 2 mio. kr. ekskl. moms, og at der indgås aftale med bygherre og Forsyningen om arealer til vej og forsinkelsesbassin. Dette blev godkendt af Økonomiudvalget.

Tekst: Per Rye

5 kommentarer til “Boligområde ved Solsbæk drøftet i Økonomiudvalget” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Boligområde ved Solsbæk drøftet i Økonomiudvalget”

 • Bent Jørgen Larsen

  Hej Per Når du bringer den her slags nyheder
  kunne du så ikke tilføje et kortudsnit, så vi let kan se, hvor omtalte område ligger?

 • Området er ved Solsbækvej 254C umiddelbart syd for, hvor bymæssig bebyggelse ophører. Kan findes via linket http://www.frederikshavn.dk under politik og referat med bilag fra Økonomiudvalget. Det er på bilagets allersidste side 851. Der er det markeret med et rødt kryds.

 • Peter Sørensen

  Hej Bent Jørgen Larsen
  Nu skriver Per Rye jo mange referater og sagsfremstillinger fra de politiske dagsordner, og der kan være interessante bilag med disse.
  Jeg vil derfor anbefale dig at gå ind på kommunens hjemmeside. Gå til rubrikken “Politik” og derfra til “Dagsordner og referater”. (Det lyder måske mere bøvlet end det rent faktisk er?)
  Her kan du finde alle de oplysninger som er fremlagt for politikerne i alle sager.
  Bare et godt råd.
  Helt konkret er det kort du efterlyser også i sagen.
  Bedste hilsner Peter Sørensen, Venstre, Formand for Plan- og Miljøudvalget

 • Bent Jørgen Larsen

  Tak Per, men du kan sikkert godt se problematikken i at skulle henvise til allersidste bialgs side, side 851 i et kæmpe dokument. Og til Peter Sørensen, som politiker er du vel optaget af, at de vedtagelser I foretager jer, bliver let tilgængelige. Det bliver de ikke af, at I henviser til “slå selv op…”. Sæby Avis vil vel gerne have mange læsere, det får den bla. ved at det i den er let at få indblik. I kan undgå megen brok og mange misforståelser, hvis I orienterer meget og Per Ryes korte tekster er gode – et kortudsnit ville gøre dem endnu bedre.

 • Normalt vil en artikel indeholde det ønskede link. Men der har i den seneste tid været diverse problemer med kommunens hjemmeside vedr. dagsordener / referater og bilag. Nu er det lykkedes at “komme igennem”. Her følger linket. Det er fortsat side side (=side 851):
  https://frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=%C3%98konomiudvalget&date=%C3%98konomiudvalget%2F21-04-2021%2015.30%20-%2019.30&fileName=%C3%98konomiudvalget%2F21-04-2021%2015.30%20-%2019.30%2FReferat%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Boligområde ved Solsbæk drøftet i Økonomiudvalget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER