Lokalplan for boligområde i det sydlige Voersaa

Lokalplan for boligområde i det sydlige Voersaa

22. april 2021 - kl. 14:15 - af

Frederikshavn Kommune har offentliggjort et forslag til lokalplan for et boligområde ved Klydevej i den sydlige ende af Voersaa. Planen er udarbejdet med henblik på at muliggøre udstykning af ”åben-lav” boligejendomme.

Lokalplanens formål er at sikre områdets anvendelse til boligformål, samt at vejadgangen til området sker fra den private fællesvej Klydevej.
Endelig skal lokalplanen sikre, at området overføres fra landzone til byzone. I overensstemmelse med lokalplanens formål fastlægger lokalplanen områdets anvendelse til åben-lav boligbebyggelse. Nye ejendomme kan udstykkes med en mindste grundstørrelse på 900 m² og bebyggelsesprocenten for hver ejendom må ikke overstige 30. Bygninger kan opføres i op til 1½ etage og med en bygningshøjde, der ikke overstiger 8,5 m.

Lokalplanen indeholder bestemmelser om bygningernes ydre fremtræden, herunder at ny boligbebyggelse skal fremstå i træ, metal, beton eller blank mur i teglsten, der kan vandskures, males og/eller kalkes.

Området, der er ca. 4400 m², er ubebygget og anvendes nu som hestefold. Området er afgrænset af beplantningsbælte mod syd, nord og øst. Vest for arealet ligger landbrugsbebyggelse, mens der nord og syd for arealet ligger åbne marker. Øst for lokalplanområdet ligger den private fællesvej Klydevej med åben-lav boligbebyggelse langs vejen. Den nordlige del af lokalplanområdet omfatter den eksisterende indkørsel til landbrugsbygninger.

Lokalplanområdet er et fladt terræn uden særlige kendetegn. Området er beliggende inden for et areal defineret til flersidig anvendelse. Inden for disse områder skal man søge mod at tage et samtidigt hensyn til eksempelvis natur, miljø, landskab og rekreative værdier samt fortsat bosætning og erhverv.

Lokalplanområdet er – som resten af byen Voerså og de omkringliggende arealer – udpeget som geologisk beskyttelsesområde. De geologiske beskyttelsesområder er udpeget for at bevare og give mulighed for at opleve de særlige geologiske landskabstræk og kystprofiler.

Link til lokalplanen:
https://dokument.plandata.dk/20_10714074_1618489355878.pdf

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalplan for boligområde i det sydlige Voersaa' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER