Fra virkelighed til skoleprojekt

Fra virkelighed til skoleprojekt

20. april 2021 - kl. 8:03 - af

Føtex Frederikshavn og Frederikshavn Handelsskole har nu afsluttet et forløb, der sætter fokus på elevernes arbejdsmuligheder her i lokalområdet, og hvordan der arbejdes med teorierne ude i virksomhederne. Eleverne fra 2. årgang på HHX har arbejdet med Føtex som case i fagene afsætning, matematik og erhvervsjura.

Forløbet er en del af et regionsprojekt kaldet fagene ud i virkeligheden, hvor formålet er at vise eleverne de muligheder, der er i lokalområdet for arbejde og at få indført praktik i undervisning. Frederikshavn Handelsskole arbejder derfor med at få eleverne til at se, hvordan flere fag kan bruges på samme case, og hvordan man for eksempel kan bruge matematikken i markedsanalysen til at finde frem til afsætningsmæssige udfordringer.

”Denne form for projekt giver eleverne et godt indblik i, hvordan fagene faktisk spiller sammen, og hvordan en virksomhed som Føtex kan få gavn af de kompetencer, som eleverne oparbejder på HHX” fortæller lektor Charlotte Møller Jensen.

Samtidig har eleverne også fået et stærkt kendskab til dét at arbejde strategisk med Føtex. Victor Leer som går i 2C på Frederikshavn Handelsskole fortæller: ”Jeg synes, det har været spændende at arbejde med dette projekt. Det har været en rigtig god måde at arbejde med teorier og modeller i forbindelse med en rigtig virksomhed som Føtex”

”Desværre blev forløbet afholdt online, men vi fik lavet et fint online forløb, som var tilpasset coronasituationen. Hvor vi formåede at få det praktiske ind i undervisningen på trods af nedlukning og virtuel undervisning.” Fortæller Charlotte.

Ud fra en række forhåndsoptaget interviews med ledende medarbejdere i Føtex, spørgeskemasvar fra handlende i Føtex Frederikshavn samt den information eleverne selv havde indsamlet arbejdede eleverne med at finde forskellige afsætningsmæssige og juriske udfordringer, som Føtex står over for. Eleverne fik på den måde testet deres analytiske evner såvel, som de digitale og mere kreative kompetencer af.

Varehuschef Claus Bøje fra Føtex har også været tilfreds med forløbet: ”Jeg syntes, at det har været en fornøjelse at kunne hjælpe med at sætte nogle konkrete arbejdsopgaver på de ting, eleverne arbejder med på skolen. Vi syntes, det har været dejlig at være med til at give eleverne mulighed for at se, hvordan og hvor mange steder man bruger den teori, de går og tilegner sig på deres uddannelse.”

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fra virkelighed til skoleprojekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER