Nationale tests i skolen skal gennemføres

Nationale tests i skolen skal gennemføres

15. april 2021 - kl. 12:09 - af

Formanden for Børne- og Ungdomsudvalget, Anders Brandt Sørensen, (A) har tidligere i forlængelse af coronaen foreslået, at Børne- og Ungdomsudvalget søger Børne- og Undervisningsministeriet om at få eleverne i Frederikshavn Kommune fritaget for de obligatoriske nationale tests i skoleåret 2020-2021.

Der er nu kommet svar fra ministeriet – et svar, som forelægges politikerne i Børne- og Ungdomsudvalget på udvalgets næste møde den 15. april.

Det fremgår af svaret, at regeringen har modtaget flere henvendelser fra kommuner med anmodning om fritagelse fra nationale test i skoleåret 2020/21.
Regeringen mener, ligesom sidste forår, at det er vigtigt, at man får et fælles billede af elevernes faglige niveau, ikke mindst i lyset af den aktuelle anden periode med nedlukning og nødundervisning.

”Nedlukningsperioden har haft betydning for eleverne både fagligt og trivselsmæssigt. Kvaliteten af hjemmeundervisningen har ikke i alle tilfælde været den samme som skolens normale undervisning. Samtidig har vi aflyst flere af folkeskolens prøver i år,” skriver Pernille Rosenkrantz-Theil.

”Det er vigtigt at få afdækket omfang og karakter af de faglige udfordringer, som nedlukningen har medført, med de forskellige redskaber, vi har, så skolerne kan sætte målrettet ind i forhold til den enkelte elev og klasse.”

Konklusionen i brevet er: ”Derfor mener regeringen, at de nationale test skal gennemføres. Og derfor ønsker regeringen ikke at give mulighed for, at gennemførelsen af nationale test kan fraviges som led i muligheden for omlagt undervisning.”

Pernille Rosenkrantz-Theil slutter brevet: ”Jeg er overbevist om, at alle skoler gør en enorm indsats for at genskabe relationen mellem eleverne og mellem elever og lærere, både når de er tilbage i skole, og ved opsøgende arbejde, trivselsgrupper mv. for de elever, som fortsat ikke er tilbage i skolen. Det vil gennemførelsen af nationale test ikke ændre på. Ligesom sidste forår har jeg besluttet, at testperioden udvides, så den løber frem til og med den 11. juni 2021. Det giver skolerne længere tid til at afvikle nationale test. For elever, der fortsat undervises hjemme, anbefales det stadig, at de obligatoriske test først afholdes, når eleverne er tilbage på skolerne.”

Børne-, ungdoms- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller på den baggrund, at Børne- og Ungdomsudvalget tager ministerens svar på ansøgningen til efterretning.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nationale tests i skolen skal gennemføres' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER