Børnehuset Sættravej samler affald

Børnehuset Sættravej samler affald

14. april 2021 - kl. 10:50 - af

Børnehuset Sættravej er med i affaldsindsamlingen 2021 som er sat i værk af Danmarks Naturfredningsforening.

Børnene har i uge 15 brugt dagene på at samle affald i området omkring børnehuset.

De har i grupper haft godt med udstyr med på deres indsamling. Det var udstyr bl.a. i form af en stor trækvogn og engangshandsker, da de har fokus på hygiejne i forhold til Covid-19.
Udstyret kom især i brug, da en af grupperne fandt 4 dunke fyldt med olie. De var stillet i Gybels Plantage og gemt under efterladt gammelt træaffald.

Børn og voksne fik en god og lang snak omkring det med at passe på naturen og, hvordan de alle kan hjælpe hinanden med det. Børnene stillede stort spørgsmålstegn ved, hvordan det så kan være, at nogen finder på at smide dunke med olie i naturen?

Undervejs på Børnehusets turer har de haft stor fokus på at snakke med børnene, så de får god information omkring projektet. Er de alle klar over, hvor lang tid det rent faktisk tager for et mundbind for at blive nedbrudt, hvis man smider det i naturen?

Ifølge nedbrydningsguiden tager det 450 år for et mundbind, 5 år for et tyggegummi, 1-5 år for et cigaretskod, 3-12 mdr. for en avis at blive nedbrudt. Skrald fra frugt tager 2-5 uger og aluminiumsdåser 10-1000 år. Noget vi alle burde tage til efterretning, når vi kunne finde på at smide noget i naturen. Det første skridt er at være det gode forbillede, som voksen og vise børnene vejen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnehuset Sættravej samler affald' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER