Flere udendørs-muligheder i corona-tiden

Flere udendørs-muligheder i corona-tiden

22. februar 2021 - kl. 9:39 - af

Udendørsoplevelser i Frederikshavn Kommune bliver prioriteret i en tid, hvor corona, vinterferie og længere tids frost og sne, og nu det dejlige vejr, trækker danskerne ud i naturen. Derfor bliver der nu åbnet flere toiletter før vanlig tid.

Vinteren, corona-pandemien og nu også vinterferie-ugerne lokker os alle sammen udenfor. Og befinder man sig i Frederikshavn Kommune har man endnu bedre forudsætninger for at nyde godt af et af de få kulturelle tilbud, der stadig har åbent; nemlig naturen.

Derfor er politikerne i Frederikshavn Kommune blevet enige om at gøre det endnu nemmere at tage en tur ud i det blå. Foruden de allerede 16 offentlige toiletter, der er helårsåbne, så har man nu besluttet at finde pengene til at åbne endnu to toiletter: Ved Solnedgangspladsen i Skagen og ved Sønderklit i Lyngså. Det er to steder, hvor der også i denne tid bliver trasket rigtig mange corona-kilometer langs strandene. Og så skal det naturligvis også være muligt at komme på toilettet undervejs.

– Vi ved, at for både lokale og ferierende danskere er en stor del af kommunens trækplaster vores storslåede natur. Og vi vil gøre det så attraktivt og så nemt som muligt at komme ud i den. Når vi i økonomiudvalget beslutter at lukke to toiletter op før vanlig sæson, så er det jo også fordi, at vi her står på en fælles forståelse af, at netop natur og udeliv bliver dyrket meget i denne tid, og på baggrund af flere henvendelser laver vi nu sådan et lavpraktisk tiltag, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Alt hvad friluftshjertet begærer
Foruden traveture langs strandene så har den frostfyldte vinter også åbnet for andre naturoplevelser, som for eksempel den 9,4 kilometer lange skirute, Gyvelstien, der går gennem Skagen Klitplantage.

Og har man ikke fået nok af sneaktiviteter, kan der skøjtes på flere søer (der er skilte ved de søer, der kan skøjtes på) og der er et utal af kælkebakker i de bakkede landskaber.

– Der er nok, der forhindrer os i at opleve noget i denne tid. Men naturen er der til fri afbenyttelse, og så skal der lige suppleres med lidt civilisation som adgang til toilet. Så nu har vi truffet en politisk beslutning, der forhåbentlig gør det lidt sjovere og lidt nemmere at være ude i det fri. Jeg håber, at både borgere og besøgende i kommunen vil benytte sig af det, siger Peter Sørensen, formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

For de virkelig hærdede outdoor-typer er der bålsteder og shelters i kommunen, og er man til aktive eventyr kan man finde mountainbikeruter i både Sæby, Skagen og Frederikshavn.

En kommentar til “Flere udendørs-muligheder i corona-tiden” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Flere udendørs-muligheder i corona-tiden”

  • Toiletåbning!!!!!
    Et sted, hvor der ofte befinder sig mange mennesker, er Professorens Plantage.
    Mit indtryk er, at der er endnu flere i det område end ved Lyngså Strand, da området er meget mere varieret. Ikke kun strand og klitter, men også en fantastisk plantage med fitnessredskaber.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere udendørs-muligheder i corona-tiden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER