EUC Nord går globalt

Studieture til fx Paris med tilskud fra Erasmus+ vil der komme flere af på EUC Nord

EUC Nord går globalt

19. februar 2021 - kl. 7:44 - af

EUC Nord har opnået Erasmus-akkreditering.

Med en Erasmus-akkreditering er EUC Nord nu klar til at styrke sit globale samarbejde med undervisningsaktører i hele verden. Erasmus+ er et EU-program, hvor man kan søge midler til globalisering – primært inden for undervisning. Akkrediteringen kom på plads i sidste uge med en godkendelse af ansøgningen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, der administrer ordningen på vegne af EU. På EUC Nord modtog man akkrediteringen med tilfredshed, og udviklingschef på EUC Nord, Karina Torp Møller, fortæller:

– Fremover kan vi arbejde mere målrettet på at få skabt nye eller måske styrket eksisterende internationale samarbejder, der kan danne grobund for at udveksle både elever og undervisere. Det er en fantastisk mulighed for at tilføre vores uddannelser nye internationale perspektiver, skabe videndeling og knytte bånd på tværs af landegrænser. Der er i programmet særlige fokusområder på inklusion, digitalisering, øget miljø- og klimabevidsthed og mere bæredygtig internationalisering samt styrke internationale relationer, hvilket passer rigtig godt til EUC Nords strategi med at inddrage FN’s Verdensmål i undervisning, drift og udvikling.

Mere globalisering
På EUC Nord har man allerede en del global aktivitet i form af studierejser, lærerudveksling og vidensdeling på mange fagområder. Man har fx en mangeårigt samarbejde med flere europæiske gymnasier og erhvervsskoler, hvor især elever har besøgt hinanden. Det arbejde – og mange andre – vil i fremtiden blive intensiveret, så endnu flere elever og lærere skal til udlandet. På Handelsgymnasiet (HHX) er man allerede i gang og har kontakter til franske og spanske skoler om elev- og lærerudveksling.

Erasmus udvider paletten
Erasmus+ har i år åbnet op for at ungdomsuddannelser også kan blive akkrediteret og derved få del i globaliseringsmidler fra EU. Hidtil har ordningen været forbeholdt de videregående uddannelser. Totalt har mere end 4 mio personer deltaget i programmet i 2019 og årligt har Erasmus et budget på knap 15 mia euro.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'EUC Nord går globalt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER